Imprimeix
PDF

El PSOE insta l'Ajuntament de Maó, Consell i APB a valorar l'informe d'Oceana i especificar com pensen evitar l'impacte negatiu que pot suposar el dragatge del Port

Vicenç Tur 2Els socialistes demanden a la batlessa que expliqui en què s'ha traduït la seva "exigència" a Autoritat Portuària que el dragatge es faci amb "consens social".

El PSOE està molt preocupat per l'impacte que pot tenir el dragatge del Port de Maó, si no es realitza amb totes les garanties mediambientals que permetin descontaminar els fangs i sediments –com a mínim els que presenten un nivell més elevat de metalls pesants i contaminants-.

Els socialistes, tant de Maó com a nivell insular, consideren imprescindible la realització d'aquest dragatge; però també ha reclamat, en reiterades ocasions, que aquesta feina es realitzi amb les garanties i procediments que determina el Conveni de Londres (normativa europea transposada a la legislació estatal al 2006). Una demanda que ara, vist els resultats de l'estudi d'Oceana, esdevé més transcendental que mai.

Així el PSOE reclama a les administracions competents que expliquin quin ha estat el resultat de les analítiques i les cates que s'han dut a terme a la zona del dragatge, analítiques que s'havien de realitzar amb la supervisió de l'Institut Oceanogràfic Espanyol. En aquest aspecte cal recordar que, segons informacions publicades el 14 de desembre, aquestes feines ja s'ha dut a terme i els seus resultats s'haurien d'haver conegut la setmana passada.

La imminència del dragatge, l'inici del qual s'ha anunciat per el mes de febrer, i els resultats de l'estudi d'Oceana porten als socialistes a tornar a reclamar la màxima transparència i compromís de compliment del que determina la normativa respecte al tractament dels fangs contaminats.

També demanden la màxima celeritat en la valoració de l'estudi d'Oceana i l'explicació de les possibles mesures a adoptar per fer-hi front tenint en compte l'afectació que pot tenir respecte del sector pesquer de Menorca

Per aquests motius el PSOE reclama, a la batlessa de Maó que especifiqui en què s'ha traduït la seva declaració a l'APB un dragatge "amb consens social", encara que aquest ens hi hagi d'invertir més doblers. En aquest aspecte recordar que els representants socialistes ja van demanar que si fos necessari, es fes un projecte de dragatge nou per tal d'evitar el llançament directe dels fangs i sediments més contaminants directament a la mar. Una actitud que contrasta amb el sobtat canvi d'actitud de la Sra Reynés després de mesos de declaracions defensant el projecte de dragatge d'APB i afirmant que "anar en contra seu -d'Autoritat Portuària- no afavoreix en rés, enfrontar-s'hi no afavoreix ningú", "l'important és caminar en la mateixa línia i junts", "cal fugir d'enfrontaments, cosa que no ens du a res", "em vaig sentir escoltada i molt bé en aquella reunió", "Autoritat Portuària ens va dir que tots els informes que s'havien fet eren positius i, per tant, no hi ha d'haver cap problema", etc...

També cal demandar a l'equip de Govern del Consell què han fet per atendre la demanda social que es garanteixi un tractament dels fangs contaminants segons el que determina la Llei (el Conveni de Londres). Un altre aspecte que els representants de l'executiu insular haurien de respondre al que explica el GOB quan diu que els han exposat en diverses ocasions la problemàtica de l'abocament de metalls pensants a la mar.

De fet s'ha de recordar que el Grup Socialista va presentar dues propostes d'acord que pretenien abordar aquest i d'altres problemes relacionats amb la pesca i els valors ecològics marins. Una demanava que es valorés la necessitat de declarar una reserva marina a la Costa Sud-Est de Menorca. Aquesta proposta va ser rebutjada per l'equip de Govern Insular a Menorca i pel Grup del PP al Parlament. Un mes més tard l'executiu de Santiago Tadeo rebutjava una altra iniciativa del PSOE que demanava que el Consell elaborés un "estudi per valorar la necessitat de declarar noves zones reserva marina protegida" (...) i que dins d'aquest estudi es valorés "especialment la inclusió de protecció de zona marina l'àmbit de l'Illa de l'Aire."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube