Imprimeix
PDF

Propostes renovades per a Eivissa

Vicent TorresArticle de Vicent Torres Guasch, Secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE).

Iniciam el nou any després d'un 2013 que, políticament parlant, ha set per oblidar: Retallades massives en drets, serveis i inversions, privatització de la radioteràpia i de les residències, paràlisi dels nous centres educatius, el ridícul del Cetis o la involució democràtica amb la imposició del TIL i de la Llei de símbols. La llista és molt llarga, molt més encara, si li afegim les imposicions de Rajoy, Wert, Gallardón i companyia. En aquest últim any, si alguna cosa han aconseguit el conjunt de governants del Partit Popular, ha estat unir el poble en la seua contra, com hem vist amb les manifestacions de docents o dels sindicats de treballadors. I ho han aconseguit simplement perquè estan fent tot el contrari del que varen prometre quan es varen presentar a les eleccions. Estic plenament convençut que la majoria dels seus votants no volien ni les retallades ni el retrocés democràtic. El PP ha enganyat i ha decebut tothom, començant per una gran majoria de persones de qui varen rebre la confiança per governar.

Tampoc ens estranya, perquè sabem que el PP és especialista en l'engany, en el cinisme i en la imposició dels seus programes "B". Darrere de les seues falses promeses, hem trobat la dreta més ferotge, més radical, com no s'havia vist en molts d'anys: governs obsessionats en acontentar només els sectors de la dreta més extrema, provocant una societat més injusta, més desigual i més pobre. Ho hem viscut molt directament amb la forma de governar de Serra i Bauzá, i amb les últimes decisions de Rajoy respecte a la nova Llei educativa o prohibint a les dones que puguin decidir sobre el propi embaràs. Són un trio nefast, de dreta extrema, que està trencant la cohesió social i agreujant les diferències.

Aquest no és el nostre model, ni és el model que vol la majoria, n'estic convençut. La majoria social d'aquesta illa i d'aquest país vol una societat que ofereixi una sanitat i una educació de qualitat per a tothom, vol assegurar que els nostres majors estiguin ben atesos, que les persones dependents tenguin suport i que no retrocedim més de 30 anys en drets i llibertats. De la mateixa manera que pens que la gran majoria d'eivissencs i d'eivissenques vol que es defensi la nostra terra i la nostra cultura. Per desgràcia, són moltes les coses que estan en perill, ara mateix. En el fons, està en perill la mateixa convivència, i això és el més greu de tot el que està passant.

De cara al 2014, a Vicent Serra i a Bauzá els demanam que rectifiquin, que posin fi als atacs contra els serveis públics i els drets socials, que tant ens ha costat aconseguir, i els exigim que escoltin la ciutadania i que no es deixin emborratxar per les majories absolutistes que ostenten allà on governen. El PP ha utilitzat la crisi per enfonsar els ànims de la ciutadania i imposar el seu model, aprofitant la decepció, el desengany i la desmobilització. Però la reacció encara és possible. Sabem que és necessària i, a més, creim que és possible. Justament a Eivissa, on els moviments progressistes hem sabut canalitzar grans projectes alternatius a la dreta, hem de demostrar, una vegada més, que som capaços de presentar propostes polítiques renovades per connectar amb una majoria social de la nostra illa. Per part del PSOE, estam reforçats, il·lusionats i preparats, des de l'experiència i amb cares noves, i no descansarem fins a fer-ho possible.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube