Imprimeix
PDF

El PSOE celebra el canvi d'APB respecte del dragatge del Port de Maó però exigeix responsabilitats per els qui, fins ara, defensaven realitzar-lo sense tractar els fangs contaminats

Dami Borrs-274x206Els Socialistes celebren que, finalment, la nova direcció de l'ens hagi estat sensible a la reivindicació social, compartida plenament per els representants socialistes, per tal que en procés de dragatge es tractin els fangs contaminats.

Tant a nivell municipal com insular i autonòmic els arguments socialistes sempre s'han centrat en reconèixer la importància de dur a terme el dragatge per una qüestió de seguretat, però sempre amb totes les garanties ambientals.

Un cop fet públic el canvi de parer de l'APB, aquesta demanda es transforma en la necessitat que el dragatge i descontaminació es facin amb total transparència, de manera que la ciutadania tingui a l'abast conèixer que s'estan seguint tots els protocols necessaris per dur a terme aquest procés amb totes les garanties que determina la legislació vigent (Conveni de Londres). Així ho defensaran els representats del PSOE tant a nivell municipal, com insular i autonòmic.

Però la satisfacció pel fet que l'APB, per fi, hagi modificat la seva decisió i la demanda de màxima transparència, no ha de comportar que es deixi de banda la imperiosa necessitat que s'assumeixin les responsabilitats pertinents per part de l'ens i dels dirigent polítics -tant d'Ajuntament com de Consell i Govern- que durant anys han defensat un projecte de dragatge contaminant. De fet, si l'APB hagués pres aquesta decisió quan va platejar el dragatge, ja faria molts mesos que aquest problema estaria resolt.

El canvi de postura de l'APB no pot fer oblidar la obligació de la seva direcció, de la Batlessa de Maó, del President Tadeo i dels representants del Govern d'assumir responsabilitat per haver intentat imposar un projecte que hauria comportat una greu contaminació a l'entorn de l'Illa de l'Aire. Un projecte que només es va aturar per ordre de la Fiscalia gràcies a la pressió social i a la tasca d'entitats com el GOB, amb el suport del PSOE i d'altres formacions polítiques.

Així és imprescindible que Àgueda Reynés exposi perquè, des del primer moment, va defensar que el dragatge es fes tal i com volia imposar l'APB,

sense procés de descontaminació. Un exemple d'aquesta actitud es va produir el 23 de març passat al ple municipal quan, en resposta a la tercera pregunta que el Grup Socialista li formulava sobre el tema, la batlessa va assegurar que el dragatge platejat per l'APB comptava amb totes les garanties...una afirmació que manco de 24 hores després la Fiscalia de Balears posava en dubte decretant-ne la suspensió cautelar.

Però la demanda d'explicacions per part dels dirigents del PP i de l'APB resulta encara més necessària que mai quan els nous responsables les de l'ens proposen reduir la superfície i la profunditat a dragar. En què queden doncs aquells advertiments i afirmacions que era absolutament imprescindible fer el dragatge tal i com estava previst?. En què queda les desqualificacions de Reynés respecte el GOB quan, a més de "celebrar" l'arxiu 'fantasma' de la suspensió del dragatge, va declarar –segons nota de premsa- que 'la denúncia ha provocat l'ajornament de les obres de dragatge segons el projecte adjudicat "i açò es tradueix en perjudicis i, en particular, en l'alteració de la programació de creuers, com el d'avui obligat a fondejar en Cala Figuera per raons de calat'.

El president Tadeo hauria d'explicar per quin motiu el seu equip va rebutjar les dues propostes que el Grup Socialista va portar a ple insular que pretenien abordar aquest i d'altres problemes demanant que es valorés la necessitat de declarar una reserva marina a la Costa Sud-Est de Menorca. Aquesta proposta va ser rebutjada per l'equip de Govern Insular a Menorca i pel Grup del PP al Parlament. Un mes més tard l'executiu de Tadeo rebutjava una altra iniciativa del PSOE que demanava que el Consell elaborés un "estudi per valorar la necessitat de declarar noves zones reserva marina protegida" (...) i que dins d'aquest estudi es valorés "especialment la inclusió de protecció de zona marina l'àmbit de l'Illa de l'Aire."

Tadeo també hauria d'exposar per quin motiu el Grup Popular al Parlament va votar en contra d'una altra Proposta en la qual es feia referència a "la incertesa sobre possible contaminació dels fangs a dragar que sembla que no esvaeixen els informes i estudis fins ara coneguts i aportats per l'ens responsable de la iniciativa".

En definitiva amb el canvi de parer de l'APB, finalment ha quedat clar qui ha intentat aprofitar aquesta qüestió per desgastar a l'oposició i als col·lectius ecologistes i qui ha fet feina per defensar l'interès general...

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube