Imprimeix
PDF

El PSOE presenta una proposta als Ajuntaments, Consell i Parlament per tal que el dragatge es faci amb totes les garanties mediambientals

Port de MaóEn aquesta proposta s'insta a Autoritat Portuària a fer el dragatge "des del màxim consens social i polític i d'acord amb els convenis i acords sobre la protecció mediambiental internacionals i segons els criteris que són ús i costum a Europa sobre aquestes qüestions."

El PSOE portarà davant l'administració local, insular i autonòmica una proposta per tal de defensar, com sempre han fet els seus representants a totes les institucions, la necessitat de dur a terme el dragatge del Port "amb màxima diligència" per una qüestió de seguretat, però sempre amb les "màximes" garanties ambientals.

De fet el canvi d'actitud de l'APB –motivat per "la protesta cívica, la mobilització política i ciutadana i la resolució judicial"- evidencia, precisament, que a diferència del que els seus anteriors responsables havien intentat defensar –amb l'actitud "complaent i submisa" dels equips de govern del PP- la contaminació dels fangs del Port és una realitat que hauria de ser tractada de forma adequada.

Per això, i atenent als errors que s'han produït en anteriors anàlisis de la zona a dragar, els representants socialistes insisteixen en l'absoluta necessitat que l'actuació es realitzi amb absoluta transparència tant de les anàlisis i cates com de tot el procés de retirada dels fangs i llots. Una transparència que, per començar, hauria d'incloure tots els informes i valoracions de l'Institut Espanyol d'Oceanografia.

A partir d'aquest raonament el PSOE formula una proposta que s'articula en quatre punts

1. "El Ple insta a l'Autoritat Portuària de les illes Balears a garantir l'activitat econòmica i el trànsit marítim al port de Maó tot efectuant el seu dragatge amb la màxima diligència i seguretat i d'acord amb totes les cauteles que exigeixin el respecte i la protecció del medi ambient així com la salut pública.

2. El Ple insta a l'Autoritat Portuària de les illes Balears a efectuar el dragatge del port de Maó amb la màxima transparència, tot realitzant i fent públiques totes les anàlisis i tots els estudis necessàries per tal de garantir que el mateix es fa d'acord amb les necessitats reals, tot afavorint la seguretat i eficiència del trànsit marítim així com l'activitat econòmica del port de Maó i de l'illa de Menorca. Així mateix, insta l'Autoritat Portuària a fer el dragatge des del màxim consens social i polític i d'acord amb els convenis i acords sobre la protecció mediambiental internacionals i segons els criteris que són ús i costum a Europa sobre aquestes qüestions.

3. El Ple insta el govern de les Illes Balears per tal que, d'acord amb les seves competències sobre protecció del medi ambient i defensa dels consumidors i usuaris, vetlli activament per tal que el dragatge del port de Maó i el tractament i abocament dels llots a extraure del mateix es facin amb les màximes garanties mediambientals i per a la salut pública.

4. El Ple lamenta l'actitud submisa i condescendent dels governs de l'Ajuntament de Maó, del Consell de Menorca i de les illes Balears davant la falta de respecte pels valors mediambientals, la seguretat i la salut pública així com per la democràcia, el diàleg i la necessària transparència en l'actuació dels poders públics reiteradament demostrada per l'Autoritat Portuària de les Illes Balears fins el seu forçat canvi d'actitud, motivat per la pressió política i social així com per l'evidència de la raó científica i tècnica i la intervenció judicial."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube