Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte del Consell d'Eivissa alerta que en 2014 augmentaran les desigualtats i que la suposada recuperació "és un engany"

Abascal Tarres i Cardona 2014El portaveu, Xico Tarrés, i els consellers Patricia Abascal i Juanjo Cardona, han presentat les línies d'acció en l'inici d'any, que es centraran en "lluitar contra la retallada i privatització dels serveis públics, contra la retallada de drets i llibertats, i per la defensa de l'autonomia, capacitat econòmica i bona gestió del Consell d'Eivissa.

Tarrés ha indicat que "les perspectives per al nou any no són bones, tenint en compte el que està passant i tot el que està fent el Partit Popular". "La nostra previsió és que en el 2014, per desgràcia, seguiran augmentant les desigualtats socials i la retallada de drets". Respecte al discurs del PP, que repeteix a totes les institucions on governa, que s'ha iniciat la recuperació, Tarrés ha criticat que "és un engany més d'aquest Partit Popular". Segons el portaveu progressista, "no hi haurà recuperació, mentre continuïn augmentant les dificultats de les famílies per arribar a final de mes, la precarietat laboral o es continuï retallant en serveis essencials a la ciutadania".

Com a grup de l'oposició del Consell, PSOE-Pacte intentarà fer front a la privatització de les residències o de la radioteràpia, lluitant contra les retallades i per la defensa d'uns serveis públics de qualitat en l'educació, la sanitat i els serveis socials.

Respecte de la retallada de drets i llibertats, els consellers de PSOE-Pacte han dit que augmentaran la pressió contra les retallades de drets i llibertats, que ja varen marcar el 2013, però que segurament al 2014 continuaran incrementant-se allà on el PP governa: la Llei d'avortament, llei de símbols, atac als col·lectius de docents són alguns dels fronts que ha obert el PP a causa de les seues polítiques de dreta extrema que s'estan aplicant allà on governa, amb el suport del president del Consell, Vicent Serra. Concretament, la consellera Patricia Abascal s'ha volgut referir a una llei d'avortament que serà "un atemptat contra les dones". A més, Abascal ha criticat la postura "hipòcrita" de Vicent Serra, ja que diu no agradar-li la Llei Gallardón, quan l'any passat va votar en contra de la moció de PSOE-Pacte que denunciava la intenció del PP d'aplicar una contrareforma de l'avortament.

En definitiva, PSOE-Pacte vol deixar palès el discurs enganyós del PP quan parla de recuperació, ja que la societat veu com cada dia hi ha més desigualtats per raons socials i econòmiques. Per això, el conseller Juanjo Cardona s'ha referit a la necessitat que si hi ha bons resultats econòmics de les empreses, per la fortalesa de la marca turística Eivissa, aquests "haurien de repercutir en el conjunt de la ciutadania".

La nova de Llei de Finançament dels consells, que consolida la retallada al Consell d'Eivissa, el traspàs de la competència de promoció turística, i la paràlisi en la gestió de l'equip de Vicent Serra, amb assumptes vergonyosos com el tancament del Cetis o el bloqueig de les inversions, serà altres de les qüestions que prioritzarà el grup PSOE-Pacte durant el 2014.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube