Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE inicia a Eivissa una campanya de pressió política i ciutadana contra la 'Llei Gallardón' de prohibició de l'avortament

Vicent Torres La Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) participarà molt activament en la campanya socialista de "pressió política i ciutadana" per frenar l'"agressió contra els drets de les dones" que suposa l'avantprojecte de Llei que pretén prohibir la interrupció voluntària de l'embaràs, coneguda com a 'Llei Gallardón'.

El secretari general, Vicent Torres, ha dit que "des de la FSE-PSOE no escatimarem esforços en la lluita contra aquesta Llei i en la defensa, amb tota la convicció, força i energia, del dret de les dones a decidir lliurement sobre la seva maternitat". "Pensam que tota acció que se sumi a la lluita contra l'aprovació d'aquesta Llei, és molt important", ha remarcat Torres.

La contrareforma de l'avortament que promou el PP ha generat una alarma social que s'estan traduint en concentracions i mobilitzacions de protesta, no només al conjunt de l'Estat, sinó també en diversos països europeus. Segons Torres, "és una barbaritat d'un nivell tan extrem que el PP no ha aconseguit ni que els mateixos barons del seu partit estiguin tots d'acord".

El secretari general ha anunciat que la FSE-PSOE reforçarà totes les accions que es porten a terme des del PSOE contra la 'Llei Gallardón', amb mesures com la presentació de mocions en totes les institucions en defensa del dret de les dones a decidir sobre la seva salut sexual i reproductiva, la convocatòria de reunions amb col·lectius de dones o l'organització d'actes per donar a conèixer en profunditat els efectes negatius de la Llei que pretén aprovar el Partit Popular. En definitiva, l'objectiu serà ajudar a la màxima mobilització política i ciutadana que s'està produïint tant en l'àmbit nacional com internacional contra l'aprovació d'aquest atac cap a les dones.

Vicent Torres considera que "el ministre Gallardón planteja una Llei que suposa una involució de 30 anys a les nostres llibertats, un viatge de retorn a la clandestinitat, un perillós joc amb la salut sexual i reproductiva de les espanyoles". "L'única promesa electoral que el Partit Popular s'ha proposat complir, és aquesta reforma ideològica que té com a únic objectiu acontentar la ultradreta. Això és realment el que el ministre d''Injustícia', Alberto Ruiz-Gallardón, pretén amb l'aprovació d'aquesta Llei".

L'avantprojecte de Llei només preveu la interrupció de l'embaràs en cas de violació (i en determinats casos) o greu risc per a la salut física o psíquica de la dona. Suposa tornar a una Llei de terminis molt més restrictiva que la de 1985 i, a la pràctica, prohibir la interrupció de l'embaràs, ja que les dones no poden decidir, sinó que seran altres els que ho facin per elles. Una barbàrie de Llei, que entre altres coses, eliminarà la possibilitat d'interrompre l'embaràs quan hi hagi malformació fetal, elimina la possibilitat que les menors puguin avortar sense el consentiment dels seus pares i els treu la capacitat de decisió lliure sobre el seu cos. Gallardón, en suma, considera les dones incapaces de decidir per si mateixes sobre assumptes crítics i que afecten només a l'esfera del personal i privat, sotmetent-los a una tutela externa arcaica, absurda i ofensiva.

Des de la FSE-PSOE també pensam que és fonamental en aquest assumpte que les dones del Partit Popular reflexionin i que se sumin a la feina de convèncer als seus companys al Congrés (molts d'ells,tant homes com dones, ja s'han manifestat públicament en contra d'aquesta Llei), perquè no donin suport al seu desenvolupament parlamentari i definitiva aprovació. Encara no és tard per aturar el major atac a la llibertat individual que hem patit des del començament de la democràcia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube