Imprimeix
PDF

LA FSE-PSOE impulsa un front comú a Eivissa contra la Llei Gallardón

Campanya Dret a decidirLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha presentat la campanya "#joDecideix" contra la Llei Gallardón de prohibició de l'avortament.

L'objectiu és construir un "front comú" ciutadà i també institucional a l'illa, si s'aconsegueix convèncer a la totalitat de representants del PP "que votin en consciència" i que es sumin al rebuig a la contrareforma de l'avortament. La campanya s'ha presentat aquest matí a la seu de la FSE-PSOE, en un acte que ha comptat amb la participació del secretari general, Vicent Torres, la secretària d'Igualtat, Silvia Limones, la consellera insular Patricia Abascal, la secretària general de les Joventuts Socialistes d'Eivissa, María José Guisado, i les secretàries d'Igualtat de les agrupacions socialistes de Vila, Elena López, Santa Eulària des Riu, Mari Quintero, i Sant Joan de Labritja, Sònia Planells.

El secretari general ha recordat que el president del Consell, Vicent Serra, tendrà "una segona oportunitat" de sumar-se al rebuig a la Llei, amb la moció que es presentarà a totes les institucions a través de la coalició PSOE-Pacte. Vicent Torres confia que Serra abandoni l'actitud "hipòcrita" d'afirmar que no comparteix l'avantprojecte de llei, després d'haver votat en contra de la moció progressista, presentada al maig de l'any passat, que demanava a Gallardón aturar la contrareforma de l'avortament.

"Ja sabem que Vicent Serra és un alumne avantatjat del PP. Sabem que té una gran facilitat de dir una cosa i després de votar tot el contrari. Ho hem vist massa vegades i en massa assumptes. En tot cas, li donam una segona oportunitat, de sumar-se a un sentiment majoritari de la ciutadania, de dir 'no' a aquesta contrareforma de l'avortament", ha dit el secretari general de la FSE-PSOE.

Vicent Torres ha criticat la ideologia "repugnantment masclista" que vol imposar el PP i ha garantit la màxima pressió per part del PSOE per intentar frenar aquest "retrocés de 40 anys". "La campanya que farem els socialistes a Eivissa serà intensa, dins d'una ofensiva dels socialistes en l'àmbit de tot l'Estat amb l'objectiu d'aconseguir la pressió suficient per parar-los els peus. Sabem que serà difícil, perquè el PP és especialista en la imposició i en no escoltar la ciutadania".

La secretària d'Igualtat, Sílvia Limones, ha informat que la campanya es centrarà en l'organització de xerrades, per informar les dones i el conjunt de la ciutadania de les conseqüències, no només sobre la retallada de llibertats, sinó sobre la salut i altres aspectes socials, que tendrà la prohibició de l'avortament. També es farà una intensa campanya a les xarxes socials, amb la qual es vol potenciar la pressió de la ciutadania.

La consellera insular Patricia Abascal ha explicat el contingut de la moció que s'elevarà als plens del Consell i dels ajuntaments d'Eivissa, que inclou dos propostes d'acord. Un primer referent a la retirada de l'avantprojecte de llei, i un segon per un "pacte insular a favor dels drets sexuals i reproductius i de la interrupció voluntària de l'embaràs que parteixi del reconeixement del respecte als drets sexuals i reproductius de les dones com a drets humans, impulsi mesures d'educació sexual i planificació familiar per tal de que totes les persones puguin conèixer i gaudir plenament la seva sexualitat, evitant embarassos no desitjats, i coneixent les mesures per evitar les malalties de transmissió sexual, especialment entre la població adolescent i garanteixi la interrupció voluntària de l'embaràs d'acord amb la llei 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l'embaràs en el sistema públic de salut, garantint la intimitat i la confidencialitat".

Abascal ha posat de manifest que ens trobam davant del "costat més feixista del Partit Popular" i que el concepte de la llei no és protegir la vida del que anomenen 'no concebut', perquè en el cas de violació sí que permeten avortar. El sentit, segons la consellera, és exclusivament religiós, ja que "la dona ha d'assumir el seu pecat" en el cas de relacions sexuals consentides i "se la perdona en el cas de violació". "Aquest és el concepte retrògrad, convertir les dones en víctimes dels seus actes i dels seus desitjos", ha dit la consellera.

Les Joventuts Socialistes d'Eivissa també participaran molt activament en la mobilització dels joves contra la Llei Gallardón. La secretària general, María José Guisado, ha explicat que impulsar accions a les xarxes d'Internet, presentaran un manifest dels joves contra la Llei Gallardón i realitzaran accions informatives per tal que la joventut eivissenca conegui les conseqüències que pot tenir per a ells l'aprovació d'aquesta "aberració" de Llei que vol imposar el PP.

Eivissa, 17 de gener del 2014.

MOCIÓ PER UN PACTE INSULAR A FAVOR DELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

L'any 2010 Espanya legisla una llei de terminis, respectant la llibertat de les dones a la IVE i en consonància amb les legislacions del nostre entorn europeu. La Llei de 2010 és a més una llei que garanteix la necessària informació de les dones i obliga a un període de reflexió abans que puguin sotmetre's a una interrupció voluntària de l'embaràs: les dones són informades de totes les prestacions, ajudes i drets que li corresponen si desitgen continuar amb l'embaràs, així com de les conseqüències mèdiques, psicològiques i socials derivades de la prossecució de l'embaràs o de la interrupció del mateix, i de la possibilitat de rebre assessorament abans i després de la intervenció.

La Llei del 2010 és també garantista per als supòsits d'embarassos d'alt risc, en els quals la dona pot decidir interrompre el seu embaràs, per greus motius mèdics legalment previstos i confirmats, cas per cas, pels informes mèdics de dos especialistes o d'un comitè científic.

La evidència comparada ens mostra que Els països amb menors índexs d'avortaments, Alemanya, Bèlgica i Holanda, són també els que tenen una legislació més permissiva. Els seus plans d'estudi inclouen l'assignatura d'educació sexual.

Davant l'anunci del Govern d'Espanya de reformar l'actual Llei orgànica 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l'embaràs, apel·lem als valors de llibertat i d'igualtat recollits a la Constitució espanyola i a la llibertat de decidir de les dones en relació als seus drets sexuals i reproductius.

Retallar en aquests drets significaria tutelar a les dones només pel senzill fet de ser dones. Sense llibertat per decidir no hi ha igualtat. Sense igualtat no hi ha democràcia.

Apel·lem a la igualtat que garanteix l'actual Llei de Salut Sexual i reproductiva i de la Interrupció voluntària de l'embaràs, reconeixent el dret de les dones a ser ateses al sistema de salut pública quan decideixin interrompre el seu embaràs.

Per tot l'exposat, El Ple del Consell d'Eivissa ACORDA:

1. Instar al Govern d'Espanya a retirar immediatament i no continuar amb la tramitació de l'Avantprojecte de Llei Orgànica pel que prentén revisar la legislació vigent a Espanya sobre salut sexual i reproductiva e interrupció voluntària de l'embaràs.

2. Promoure un pacte insular a favor dels drets sexuals i reproductius i de la interrupció voluntària de l'embaràs que:

Parteixi del reconeixement del respecte als drets sexuals i reproductius de les dones com a drets humans.

Impulsi mesures d'educació sexual i planificació familiar per tal de que totes les persones puguin conèixer i gaudir plenament la seva sexualitat, evitant embarassos no desitjats, i coneixent les mesures per evitar les malalties de transmissió sexual, especialment entre la població adolescent.

Garanteixi la interrupció voluntària de l'embaràs d'acord amb la llei 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l'embaràs en el sistema públic de salut, garantint la intimitat i la confidencialitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube