Imprimeix
PDF

La FSE denuncia l’“aberració” del decret de la Llei de Símbols, que no permet “ni escoltar cançons d’UC a les escoles”

Torres i Costa en rdpFederació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha iniciat una campanya "política i jurídica" contra la Llei de Símbols del Govern Balear i el decret que la desenvolupa, per intentar frenar aquesta "aberració", com l'han qualificat el secretari general, Vicent Torres, i la diputada i portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa.

Els socialistes posen a disposició de tota la ciutadania un document d'al·legacions contra el decret de la Llei de Símbols, que va molt més enllà que la mateixa llei, prohibint "qualsevol representació sensorialment perceptible d'una realitat". A la pràctica, com han indicat, "per escoltar una cançó d'UC o Ressonadors en un escola, o penjar un adhesiu en favor de la radioteràpia en un centre de Salut, farà falta una autorització expressa per part del Consell de Govern".

El secretari general de la FSE ha criticat que "estam davant d'una llei i un decret descaradament il·legals i anticonstitucionals, que ens transporten al temps predemocràtic, al temps de les cavernes, com està passant també amb la llei d'avortament". Vicent Torres ha anunciat que la FSE-PSOE donarà "suport a totes aquelles persones o col.lectius que s'estiguin veient afectades per aquest ataca a la llibertat d'expressió, a la llibertat de càtedra, a la llibertat sindical i als mateixos fonaments de la democràcia".

Torres també ha criticat el paper del president del Consell, Vicent Serra, que una vegada més "és l'escuder més fidel d'aquesta dreta extrema que ens governa".

Pilar Costa ha demanat al PP d'Eivissa que "expliqui si està d'acord que s'obligui a l'escola Sa Bodega retirar les pancartes per reclamar que s'acabin les obres de la nova escola". Segons la diputada, "el PP d'Eivissa ens deu una explicació a aquest atac contra la llibertat d'expressió" i la pretensió del Govern de Bauzá d'instaurar "un règim de la por".

Costa ha detallat el contingut de les al·legacions que ha preparat el PSIB-PSOE, que estan a la web de la FSE a disposició de tothom que vulguin presentar-les. Entre altres qüestions, Costa considera una autèntica "cacicada" que el Govern s'atribueixi la potestat de validar els símbols, no només dels ajuntaments, anant contra la mateixa autonomia municipal, sinó també els "nacionals i internacionals", segons estipula el decret.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube