Imprimeix
PDF

Vicent Serra va manipular la providència del jutge Castro sobre Over

Tarres i AbascalEl grup PSOE-Pacte ha pogut confirmar la "vergonyosa manipulació" per part del president del Consell, Vicent Serra, de la providència del jutge Castro sobre l'accés de l'oposició a les factures de la trama Over Marketing, coneguda com la "Gürtel balear".

El grup de l'oposició ha rebut per escrit la referida providència, després d'haver-la sol·licitat a l'equip de govern, confirmant que a la comunicació del jutge "no hi figura cap referència a l'oposició ni restricció respecte al dret dels consellers de PSOE-Pacte", segons ha explicat la consellera Patricia Abascal.

"Com sempre, Vicent Serra va mentir i va manipular, perquè en cap cas el jutge Castro li ha donat la raó en la seua decisió d'amagar-nos les factures que hi ha al Consell d'Eivissa". Tot el contrari, segons Abascal, ja que "aquesta providència deixa ben clar que els consellers de l'oposició, en tant que part afectada, ja que formen part de la institució investigada en la causa, tenen tot el dret a consultar les factures que durant mesos Vicent Serra va amagar per protegir el seu partit d'aquest escàndol de corrupció".

La consellera de PSOE-Pacte també ha mostrat la seua "estupefacció" en veure que la referida providència consisteix en una única frase, de només 5 línies de text, després que el PP hagués dit que "l'havia d'estudiar en profunditat, com si fossin moltes pàgines". "Està clar que Vicent Serra ens vol prendre per bambos a tots, als periodistes, a l'oposició i al conjunt de la ciutadania, pensant que ens pot enganyar de manera més simple".

Al pròxim ple del Consell, que es celebrarà dilluns 27 de gener, la consellera Patricia Abascal preguntarà a Vicent Serra si es ratifica davant del Ple "que els consellers de l'oposició poden veure restringit el seu dret a consulta i còpia de documentació de la institució per decisió del President", com ha passat en el cas de la consulta i còpia de les factures investigades.

Recordem que el Consell d'Eivissa i les seues empreses públiques, durant el mandat de Pere Palau del 2003 al 2007 i amb Vicent Serra com a membre de l'equip de govern, va facturar un total de 30.000 euros a les empreses de la trama "Gürtel balear". Durant mesos Vicent Serra va amagar aquestes factures a l'oposició, malgrat que PSOE-Pacte les va reclamar diverses vegades per escrit, d'acord amb allò que estableix el Reglament del Consell d'Eivissa. Això no obstant, no va ser fins que la Guàrdia Civil es va personar al Consell que finalment Vicent Serra va cedir a permetre'n la consulta a l'oposició, tot i que encara no n'ha facilitat la còpia. Com recorda Abascal, "si la Guàrdia Civil no hagués actuat per ordre del jutge Castro, aquestes factures continuarien amagades per ordre de Vicent Serra".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube