Imprimeix
PDF

El PSOE exigeix als Govern Insular i autonòmic que expliquin què està passant amb la OSP Menorca-Madrid i les informacions que apunten que Air Nostrum n'ha demanat la revisió

Damià Borràs PleEls representants socialistes demandaran el manteniment de la connexió durant l'actual temporada baixa i que si es produeix una revisió aquesta incorpori uns horaris i tarifes més raonables.

"Quan encara no s'ha completat ni una temporada sencera de l'Obligació de Servei Públic entre Menorca i Madrid ja comprovem que aquesta OSP no funciona. Si en el moment d'entrar en funcionament vàrem advertir que l'OSP determinava preus excessius i horaris inadequats –tal i com s'advertia en una PNL de 30 de setembre o en les esmenes als Pressupostos de la CAIB 2014-, ara sembla que tampoc funciona per a la companyia que l'opera." Així s'ha pronunciat el diputat Damià Borràs després que avui diversos mitjans de comunicació hagin fet públic que Air Nostrum, la companyia adjudicatària, es planteja deixa d'operar aquesta ruta si Aviació Civil no revisa l'OSP.

Davant d'aquestes informacions Borràs, en nom del PSOE Menorca, exigeix explicacions i claredat als responsables del Consell Insular i del Govern Balear. En aquest aspecte cal recordar algunes declaracions realitzades pel conseller balear de Turisme i per el conseller insular de Mobilitat. Així mentre una àmplia majoria de menorquins i menorquines –el 91% dels qui van respondre l'enquesta d'un mitjà de comunicació- consideraven que el resultat final de la OSP era dolent, el Conseller Delgado assegurava al Ple del Parlament que la Obligació de Servei Públic "no serà un mal negoci per a Menorca" i el Sr Alejandre deia que "havien de negociar la millora de preus i que calia acostumar-se als mals horaris..."

Doncs bé, quan ara Air Nostrum sembla reconèixer que tampoc han aconseguit els objectius previstos –fet que també va advertir Borràs el 30 de setembre analitzant i comparant dades d'ocupació-, resulta imprescindible tornar a exigir dues qüestions bàsiques: "En primer lloc cal garantir el manteniment de la ruta durant aquesta temporada baixa. En segon és fonamental que s'aprofiti la possible re-negociació de la OSP per adaptar aquest Servei Públic a les veritables necessitat tant de la ciutadania de Menorca com de l'economia de l'illa. Es tracta de tancar uns preus més assequible per als menorquins que han de volar a Madrid i per als possibles turistes i visitants."

De fet el febrer passat Borràs ja advertia "el problema no és el sistema de declaració de servei públic, l'únic que pot garantir les comunicacions sense dependre dels interessos mercantils de les companyies." El problema és que a causa d'una mala negociació -recordem que el Conseller Alejandre fins i tot semblava desconèixer que l'adjudicació de la OSP comportava que la companyia operaria en règim de monopoli- es van establir unes deficients condicions de preus i d'horaris. Així, ara fa gairebé un any, el diputat socialista explicava que "entre declaració i descompte volar durant vuit mesos a Madrid costarà 2.895.000€ públics. I el Ministeri estava disposat a posar-hi fins a 450.000€ més, segons el preu de sortida de la licitació. Potser tots aquests doblers s'haurien pogut emprar d'una altra manera. Tal vegada amb un sistema de tarifa única (residents i no residents), que hauria pogut estimular la vinguda de turistes i fer-nos la sortida de l'illa més econòmica als menorquins. Ara, en canvi, haurem de pagar de mitja 43,32€ més que fa tres anys per anar i tornar de Madrid".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube