Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte demana la revisió de tots els "errors i omissions" de la Llei de Finançament dels consells, provocats per la "incompetència" de Vicent Serra

Joan BonedPSOE-Pacte demanarà la revisió de tots els "errors i omissions" de l'avantprojecte de Llei de Finançament del Consells, molts dels quals "perjudiquen directament Eivissa".

"La incompetència de Vicent Serra, a l'hora de defensar els interessos de la nostra illa, han provocat que Eivissa surti mal parada d'aquesta Llei", ha manifestat diputat Joan Boned, que ha anunciat la presentació d'esmenes a través del Grup Parlamentari Socialista.

Boned ha lamentat el "menyspreu al Parlament" per part de Vicent Serra, per haver manifestat que no pensen modificar l'avantprojecte de Llei malgrat que encara falta tota la tramitació parlamentària. "Per al PP, el Parlament deu ser una figura decorativa, si consideren que les lleis es poden imposar sense debat i sense possibilitat d'introduir millores". "Tenint en compte que ell mateix ha hagut de reconèixer que aquesta llei té errors garrafals, el mínim que hauria de fer Vicent Serra és lluitar per modificar-la, ara que som a temps, en comptes d'hipotecar-nos per als pròxims anys.

La diferència del finançament del transport públic per la incorrecció de les dades és la més escandalosa, però no la única, ha dit el diputat del grup socialista. Boned ha recordat que Eivissa no només té el triple de nuclis urbans que Menorca, sinó que les pròpies xifres de passatgers ho deixen clar: Eivissa té anualment més de 4 milions de passatgers d'autobús, mentre que Menorca en té 2 milions. Segons Boned, "no es tracta d'obrir comparacions amb altres illes, perquè totes surten perjudicades d'aquesta llei, sinó evidenciar que està mal feta i modificar-la perquè cada illa rebi el finançament que li pertoca, de cara a garantir l'autonomia dels consells i que puguin oferir els serveis i executar les inversions que necessiten els respectius territoris. .

En aquest sentit, Joan Boned també ha recordat que la nova Llei "no diu res de l'Hospital Residència-Assistida Cas Serres", que suposa un cost anual per al Consell de més de 5 milions d'euros. També hi ha altres qüestions del projecte de Llei "que no podem acceptar de cap de les maneres, com la falta total d'indefinició sobre assumptes molt importants com les futures actualitzacions dels imports o el pagament del deute històric". "Amb aquesta llei, el Govern l'únic que fa és consolidar la retallada als consells insulars, i molt especialment el d'Eivissa, que només rebrà 36,5 milions d'euros l'any per part del Govern Balear, una quantitat totalment insuficient per a les necessitats de la nostra illa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube