Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte denuncia que la privatització de les residències provocarà una pèrdua de qualitat del servei i la destrucció de llocs de feina

Consell EIvissa pleEl grup PSOE-Pacte del Consell d'Eivissa ha denunciat avui que la privatització de les residències d'Eivissa provocarà una pèrdua de qualitat del servei, acomiadament de treballadors de les plantilles actuals i rebaixes del sou per als que continuïn.

A més, els treballadors que es quedin sense feina no rebran ni indemnització ni prestació per atur, com ha alertat la consellera de PSOE-Pacte Patricia Abascal durant el ple celebrat aquest matí. Malgrat les denúncies del grup progressista, el PP ha utilitzat la seua majoria per rebutjar la moció presentada pel grup progressista contra les privatitzacions i en defensa dels serveis públics.

Patricia Abascal considera que "no hi ha motius per a la privatització de les residències, ni d'altres serveis com la radioteràpia del nou Hospital". Segons ha dit, aquestes decisions responen únicament al compliment de la "ideologia del PP, de retallar i privatitzar els serveis públics". Respecte de les residències, Abascal ha recordat l'experiència de Can Blai al 2007, quan l'actual president Vicent Serra, llavors conseller de Benestar Social, va haver de rescatar la concessió per les pèssimes condicions en què es trobaven els interns. Abascal ha criticat que Serra torni a caure al mateix error, de tornar a privatitzar les residències, amb l'agreujant que "es regalen 24 places de la residència de Sant Antoni a l'empresa adjudicatària", ja que seran de totalment privades. Això farà que "qui tengui sous tendrà plaça a la residència, i qui no s'haurà d'esperar".

Respecte de la situació dels treballadors, alguns dels quals estaven presents al ple d'avui, Abascal ha criticat que el PP els manté en una situació de total incertesa: "L'únic que saben és que estaran pitjor que ara, o que es quedaran sense feina o que es quedaran en pitjors condicions laborals i salarials." Concretament, Abascal ha xifrat en 700 euros mensuals la retallada de sou que poden arribar a patir, concretament, els treballadors de la plaça d'auxiliar tècnic sanitari. En definitiva, segons Abascal, les empreses que es beneficiïn de les privatitzacions treuran beneficis "a costa de la qualitat i dels treballadors".

Abascal també ha criticat la decisió de privatitzar el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles i altres, en aquest cas per part del Govern Balear, com serà la radioteràpia del nou Hospital Can Misses. La consellera ha recordat que l'anterior govern progressista va deixar enllestit el Pla funcional de la radioteràpia de Can Misses, que el nou govern del PP "es devia encarregar de fer desaparèixer".

Llei Gallardón i Llei de Símbols

El PP del Consell també ha rebutjat les mocions de PSOE-Pacte de rebuig a la Llei de Gallardón de prohibició de l'avortament i de la Llei de Símbols de Bauzá. En la primera, PSOE-Pacte ha denunciat l'"aberració" que suposa la contrareforma de l'avortament des de tots els punts de vista, sobretot de negar a les dones a decidir sobre el seu propi cos. Pel que fa a Llei de Símbols, el PP s'ha negat a donar suport a la proposta de declarar la bandera quadribarrada com a símbol de l'illa. "És la nostra bandera, de tots els territoris de parla catalana", com ha dit el conseller Juanjo Cardona. Malgrat tot això, el PP del Consell d'Eivissa s'ha posat del costat de Bauzá defensant una llei que suposa implantar "la censura prèvia", com ha denunciat Cardona.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube