Imprimeix
PDF

El PSOE valora positivament que es compti amb Ezquiaga per la revisió del PTI, però denúncia l'obscurantisme i el retard a l'hora d'abordar aquesta feina

DBorras VTur i JMarquésEl PSOE Menorca considera, en principi, una bona noticia l'anunci que s'ha escollit a l'arquitecte que va dirigir l'elaboració del PTI per participar en la seva revisió. 

Respecte a les declaracions de la Consellera Vidal afirmant que "Nos ha quedado clara su independència professional," el PSOE mai ha tingut cap dubte sobre la seva independència i la seva qualitat professional. Però és ben curiós que el PP encarregui la revisió del PTI al professional que el va redactar, tenint en compte que des de la seva aprovació els 'populars' han fet bandera de l'oposició frontal al PTI. Cal recordar que hi van interposar recurs en contra, recurs que van perdre, i que un dels principals pilars polítics i ideològics del PP durant els anteriors mandats fou la crítica descarnada al Pla Territorial Insular, tal i com es recull al seu programa electoral. Així, resulta xocant que quan és al PP al qui li pertoca revisar el PTI –com ho determina la norma-, quan aquesta revisió arriba tard –tant pel que fa al calendari marcat, com respecte a la promesa de Tadeo- la consellera Vidal xerri ara de moderar les crítiques.

El PSOE comparteix que l'elecció d'Ezquiaga és important per assolir una revisió normativa de qualitat i que pot esdevenir un punt important per afavorir el consens i la participació, però recorda que és en mans de l'equip de Govern promoure un potent debat sobre la modificació del PTI i cercar el consens social. Així, fins ara, més enllà d'aquesta declaració d'intencions, la realitat és que l'equip de Govern ha estat incapaç –tot i les reiterades demandes del Grup Socialista- de facilitar, ni tan sols, els seus criteris Generals. De fet, probablement aquest mandat acabarà sense que s'hagi produït la revisió del PTI –per una qüestió de terminis-, malgrat la reiterada promesa electoral de Tadeo que aquesta modificació estaria enllestida fa més de dos anys.

La veritat és que aquesta voluntat 'popular' de "consens" ja es contradiu amb la manera d'actuar de l'equip de Govern en relació a aquest anunci; doncs els representants socialistes al Consell s'han assabentat d'aquesta notícia per la premsa. De tota manera el modus operandi de l'executiu insular, sí va en la línia del fet que el Grup 'popular' votés en contra d'una moció del PSOE en la qual es defensava la necessitat "d'assolir el màxim consens possible en l'aprovació del nou PTI" – plenari de setembre 2013- o del fet que la Comissió Tècnica Assessora d'Urbanisme i Ordenació del Territori continuï aturada des de, pràcticament, l'inici del procés. Però malgrat l'actitud mostrada fins ara per Tadeo i el seu equip, el PSOE continuarà insistint en la necessitat bàsica de fomentar la participació i poder pactar els criteris generals de la revisió del PTI.

L'obscurantisme amb què actua l'equip de Govern respecte del model territorial té el seu màxim exponent en la Norma Territorial Transitòria (NTT). El Grup Socialista continua sense saber-ne pràcticament rés, incomplint, d'aquesta manera, l'acord unànime subscrit al novembre de 2011 en virtut del qual l'equip de Govern -concretament el conseller d'Ordenació del Territori- es comprometia a informar els partits de l'oposició dels treballs sobre les modificacions del PTI. En aquest aspecte també cal recordar que el primer document publicat a partir de l'encàrrec de l'executiu insular per intentar avalar la NTT i la revisió del model territorial –'Evolución económica y social de Menorca (2000-2011)'- va veure la llum amb l'ombra del plagi. I ara, mentre el PP repeteix des de fa mesos que la NTT és a punt de ser enllestida, es posa l'accent en què és l'empresa pública TRAGSA qui s'encarrega de la seva redacció. Que no l'havia deixat gairebé acaba el Conseller Huguet? Per quin motiu l'ha assumit TRAGSA? Quan estarà a punt? I, fonamental, quan s'informarà a la ciutadania i a l'oposició, com a mínim, de les seves línies mestres?

De moment la gestió i revisió del model territorial es caracteritza per l'obscurantisme i el descontent que genera la seva indefinició i el seu retard tant entre sectors productius, com entre entitats en defensa del territori. Davant d'aquesta situació el PSOE continuarà lluitant contra l'urbanisme a la carta i no acceptarà que la NTT inclogui modificacions que s'haurien d'abordar en la revisió del PTI a través d'un intens procés de participació, diàleg i consens.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube