Imprimeix
PDF

El PP ha aprovat una Llei d'impacte ambiental "per facilitar les prospeccions"

xico Tarrés a EivissaPSOE-Pacte ha denunciat que el PP va modificar la Llei d'avaluació ambiental "per facilitar les prospeccions petrolíferes", en un exemple clar que "no té cap intenció d'aturar-les".

Així ho ha manifestat el portaveu de PSOE-Pacte, Xico Tarrés, que ha lamentat les declaracions del ministre Soria durant la convenció del PP del passat cap de setmana, on va ratificar que no les pensa aturar.
 
Segons Tarrés, "podiem imaginar que anaven per aquí", ja que el PP va aprovar una nova Llei d'impacte ambiental que es va publicar al BOE el passat 11 de desembre. Només 3 dies després, el 14 de desembre, apareixia publicat al BOE l'anunci de l'estudi ambiental de les prospeccions petrolíferes i uns dies després unes altres a la zona cantàbrica ("Permiso Luena, Cantabria y Burgos). Com ha constat Tarrés, just després de suavitzar la Llei, s'han començat a presentar els estudis de les peticions de prospeccions.
 
Xico Tarrés ha explicat que la nova Llei del PP simplifica l'obtenció del tràmit de declaració d'impacte ambiental per a qualsevol projecte i, en concret, per a les prospeccións petrolíferes, que queden sotmeses a "avaluació ambiental simplificada", tal com estableix el seu ANNEX II. Es tracta d'una nova classificació que bàsicament pretén accelerar els tràmits a només 3 mesos. (Adjuntam l'enllaç a la Llei)
 
El portaveu de PSOE-Pacte ha insistit que "el nostre petroli és el turisme", i ha animat a intensificar la pressió contra el Govern del PP per intentar frenar-les. En aquest sentit, ha advertit que si finalment el ministre Soria continua endavant amb aquestes prospeccions "algú d'aquí haurà de donar moltes explicacions".
 
Davant la crítica que les concessions les va aprovar el govern Zapatero, en compliment de la Llei d'hidrocarburs aprovada per l'executiu Aznar l'any 1998, Tarrés ha recordat que les negociacions que es varen portar en el seu moment, en els darrers mesos com a president del Consell, varen acabar amb el compromís que no es portaria a terme cap actuació que tengués el rebuig de les institucions locals per afectacions negatives sobre el mediambient. Passats 3 anys, segons Tarrés, ens trobam que el PP està seguint el camí contrari, ja que ha modificat la Llei d'impacte ambiental justament per donar més facilitats a l'autorització de les prospeccions.
 
Recordem que fins al 13 de febrer es poden presentar al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental de les prospeccions petrolíferes En el cas de ser negatiu, no podrien realitzar-se i a més tampoc s'haurien de pagar indemnitzacions, com inicialment havia volgut fer creure el Partit Popular.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube