Imprimeix
PDF

Escultura de l'Atlante: "El PP ha traspassat una línia que Maó no pot consentir"

Menorca"Mai hauria pensat que arribéssim a aquest punt." Així valora el portaveu del Grup Socialista a l'Ajuntament de Maó i Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, l'anunci que s'instal•larà una escultura de l'Atlante al Port de Maó i que sufraguen, a parts iguals, l'Ajuntament i Autoritat Portuària de Balears.

Tur ha anunciat que el PSOE actuarà contra aquesta manera de fer política i reobrir ferides. "Volen fer veure que és un record a tots els morts de la Guerra Civil. Això es pot fer amb una placa que no representi cap de les actuacions de cap dels dos bàndols; però l'Atlante és una representació concreta favorable a un bàndol, del bàndol franquista. Encara que s'hi afegeixi en record de totes les víctimes de la guerra Civil, al darrere hi ha molta història. Amb aquesta escultura, a Maó, no es pot posar distància."

El líder socialista, després de lamentar l'episodi de l'Atlante –que es va produir com a venjança després del bombardeig sobre Maó de les tropes insurrectes- s'ha preguntat per els sentiments de les famílies dels morts i represaliats del franquisme. "Què han de pensar els familiars dels morts de l'altra bàndol, de les víctimes dels colpistes? ¿Què ha de pensar tota aquella gent que va sobreviure, de mala manera, al franquisme durant 40 anys; tota aquella gent que havia defensat la legitimitat d'una República democràticament establerta?"

Tur considera "escandalós" que es remogui "una part de la història que a Maó va ser especialment dramàtica i traumàtica" pel fet que la ciutat es va mantenir fidel a la República fins a febrer de 1939 i on la repressió franquista "va ser especialment dura." En aquest aspecte exposa que "mentre els republicans commemorem la declaració de la II República de manera íntima al cementiri, el PP posa una escultura de 14 metres al Port amb el perfil de l'Atlante."

El portaveu del PSOE recorda que a Maó, a finals dels anys 70 i principis dels 80, la Guerra Civil, el franquisme i les seves conseqüències eren un tema "massa sensible. Era tan sensible que no es volia obrir ferides. Hi va haver un gran acord social per tal que totes les víctimes no rememoressin records tan durs...i ara. l'any 2014, ens obren la ferida; " una ferida que es reobre just quan el relator de l'ONU acaba de retreure a l'Estat que no investigui ni enjudiciï els "greus" crims de la Guerra Civil i la dictadura, i quan ha demanat que es faciliti l'accés a la Justícia de les víctimes.

Vicenç Tur també ha denunciat "l'obscurantisme" de l'equip de govern. "Ni la Batlessa ni cap regidor m'ha explicat res de la col•locació d'aquesta escultura. El PP ho ha fet sense cap acord de Portaveus, sense Comissió Informativa. Com és que la Batlessa no ha tingut la valentia d'explicar-ho?"

En definitiva malgrat les imposicions "profundament ideològiques" que està protagonitzant el PP a tots els nivells, Tur reconeix que ha quedat superat per l'anunci de què s'instal•larà una escultura de l'Atlante al Port de Maó –que sufraguen l'Ajuntament i l'APB-. "Han passat una línia que no pensava que fossin capaços de travessar. A partir d'aquí ja podem esperar qualsevol cosa."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube