Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE presenta al·legacions contra les prospeccions petrolíferes i destaca "l'exemple d'unitat" d'institucions i ciutadania d'Eivissa per evitar que s'aprovin

Allegacions prospeccionsEl secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa, Vicent Torres, acompanyat de la secretària de Medi Ambient del partit, Estefanía Torres, ha registrat avui a la seu del Consell d'Eivissa un document d'al·legacions pròpies del PSOE d'Eivissa contra les prospeccions petrolíferes.

Vicent Torres ha destacat "l'exemple de gran unitat davant aquesta gran amenaça" que estan donant les institucions i el conjunt de la ciutadania. "Si aquestes al·legacions, si aquesta mobilització ciutadana donen resultat, podrem evitar que s'aprovin les prospeccions", ha remarcat Torres.

El PSOE d'Eivissa dóna tot el suport a les mobilitzacions ciutadanes i institucionals contra les prospeccions petrolíferes, les quals estan ara mateix pendent d'autorització per part del Ministeri d'Indústria. Amb un informe d'impacte ambiental negatiu, que ha d'emetre el Ministeri de Medi Ambient, les prospeccions no podran aprovar-se, com ha recordat Vicent Torres, destacant així la importància de la gran mobilització amb més de 30.000 al·legacions presentades per la ciutadania d'Eivissa.

Les al·legacions que ha elaborat la FSE-PSOE es refereixen a les afectacions negatives medi ambientals i socioeconòmiques que tendrien les operacions que planteja Cairn Energy. Entre d'altres, la FSE-PSOE alerta de l'impacte negatiu sobre els béns declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, com és la posidònia, sobre la qual el projecte no en fa cap anàlisi. També s'infravalora l'impacte que genera sobre la fauna marina una campanya de prospecció sísmica 3D i treu importància al dany real que patiria, amb conseqüències ambientals i sobre sectors com el de la pesca.

Finalment, la FSE-PSOE fa especial incidència en l'impacte socioeconòmic negatiu damunt l'illa d'Eivissa, amb una economia basada en el seu entorn paisatgístic i natural. Es recorda que hem patit un precedent de contaminació per abocaments d'hidrocarburs, durant l'episodi de l'enfonsament del Don Pedro, que va generar una gran alarma en l'àmbit nacional i internacional amb conseqüències negatives directes sobre la indústria turística.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube