Imprimeix
PDF

La diputada Cristina Rita defensa defensa una programació d'exposicions d'autors illencs al Museu de Menorca

Cristina Rita web caraLa diputada del PSIB-PSOE Cristina Rita ha defensat en Comissió de Cultura del Parlament una Proposició No de Llei (PNL) per donar cabuda a les obres d'autors illencs al Museu de Menorca, però el PP ha votat en contra.

La PNL neix "d'una frustració." Rita recorda que fa aproximadament un any –març de 2013- "el Grup Popular va registrar una iniciativa" que instava al Govern Balear a impulsar una programació conjunta amb el Consell de Menorca d'exposicions temporals i artístiques d'autors illencs, en el marc del Museu de Menorca. La diputada socialista fou l'encarregada de fixar la posició del Grup; "posició que no podia ser més favorable perquè compartíem tots els seus arguments. Però el Grup Popular va decidir retirar la proposta quan teníem decidit votar a favor." És per aquest motiu, "perquè la proposta semblava molt adequada", que immediatament es va registrar una PNL signada per el Grup Socialista en el mateix sentit.

A partir del convenciment que els museus "han de ser institucions vives amb una important funció social i dinamitzadora del seu entorn"; i del fet que a Balears "els nostres museus es consumeixen oblidats de tots, de les institucions que els gestionen i també del que hauria de ser el seu públic" que Rita presenta una Proposta que és la "més barata per al Museu de Menorca, la mateixa que l'any passat va proposar el senyor Monerris."

La diputada també especifica que la iniciativa se centra en el Museu de Menorca perquè els altres de titularitat estatal de Mallorca i d'Eivissa o estan tancats o semitancats, mentre que el menorquí, malgrat les precàries condicions de personal i d'instruments de conservació, obra cada dia."

De fet en l'exposició de motius es recorda que el Museu de Menorca, de titularitat estatal, però de gestió de la comunitat, té actualment encomanda la seva gestió al Consell Insular. "Durant les dues darreres legislatures s'havia fet una programació d'exposicions temporals en les quals destacaven aquelles d'artistes plàstics, tant de la mateixa illa, com de les illes veïnes. Però aquesta programació ha quedat truncada aquesta legislatura empobrint notablement l'activitat" de l'equipament.

La socialista també exposa la importància d'aquesta iniciativa pels autors: "La incomoditat que estan expressant els artistes plàstics de Menorca per no poder disposar d'espais públics per mostrar les seves obres. No podem oblidar que altres institucions com l'Obra Social de Sa Nostra han desaparegut i les galeries mantenen una activitat mínima, ja que algunes han hagut que tancar a l'hivern perquè no podien pagar ni les despeses fixes."

En definitiva la PNL que demà defensarà Cristina Rita proposa dos punts d'acord. En el primer s'insta al Govern "a impulsar una programació conjunta amb el Consell Insular de Menorca, d'exposicions culturals i artístiques d'autors illencs en el marc del Museu de Menorca per als mesos que queden de 2013 fins a finals de la legislatura."

El segon punt demanda a l'executiu autonòmic "impulsar una programació conjunta d'activitats culturals (conferències, presentació de llibres, etc) en el Museu de Menorca per als mesos que queden de 2013 a finals de legislatura."

No obstant aquests arguments, el PP ha votat en contra de la PNL.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube