Imprimeix
PDF

PSOE proposa al Ple del Consell d'Eivissa un acord per rebutjar l'increment de taxes aèries i marítimes que ha decretat el govern Rajoy

xico Tarrés a EivissaEl portaveu progressista, Xico Tarrés, ha alerta que aquest paquet de mesures repercuteixen "molt negativament en la connectivitat aèria i marítima".

El grup PSOE-Pacte proposarà al pròxim Ple de Consell, que es celebra divendres 22 de febrer, un acord de rebuig al reial decret-llei del Govern Rajoy d'increment de les taxes aèries i marítimes pel seu "perjudici tant a residents com a la indústria turística". 

Malgrat les declaracions en contra d'aquestes taxes, formulades per part del PP del Consell, el mateix Partit Popular les ha avalat, no només al Congrés, sinó al mateix Parlament Balear, amb la votació que va tenir lloc dijous passat. Amb aquesta moció, PSOE-Pacte vol que el PP d'Eivissa rectifiqui el seu vot favorable a les taxes davant del Parlament i s'hi manifesti en contra: "Un pronunciament unànime del Consell seria molt important per poder fer força", ha remarcat Tarrés.

En la moció es fa referència a les mesures que estableix el Govern del PP referents al trànsit aeri o marítim, com la creació d'una nova taxa aèria i l'increment d'un 128% de la taxa de seguretat marítima. A més, també s'ha decidit ajornar fins al mes de novembre el nou sistema telemàtic que evitarà haver de presentar el document de certificat de residència a l'hora de viatjar.

La moció de PSOE-Pacte també fa referència a la privatització d'AENA i a la paràlisi de les inversions per part del ministeri de Foment. Concrement, el més afectat és el port d'Eivissa, que pateix nous retards en els projectes com l'estació marítima des Botafoch o la reforma interior del port d'Eivissa. Com recorda Tarrés, s'ha acumulat un altre any de retard i a aquestes alçades "ni sabem quin és el projecte". La situació és "molt trista", ha dit el portaveu progressista, sobre tot "perquè les institucions d'Eivissa no estan liderant la reforma del port".

La moció també fa referència a la política del PP d'avançar cap a la privatització d'AENA, que tendria efectes "molt negatius per a un aeroport com Eivissa", ja que l'estratègia comercial quedaria en mans privades i sense control públic. Al contrari, PSOE-Pacte proposa un model de cogestió amb la participació de les institucions i agents socioeconòmics de l'illa.

MOCIÓ DE REBUIG A L'INCREMENT DE TAXES I AL DETERIORAMENT DE LA CONNECTIVITAT AÈRIA I MARÍTIMA DE L'ILLA D'EIVISSA

Exposició de motius:

Ateses les polítiques del Govern de l'Estat d'avançar cap a la privatització de l'ens de gestió aeroportuària AENA, enfront d'un model de col·laboració i de cogestió amb la participació de les institucions i agents socioeconòmics de l'illa d'Eivissa.

Atesa la retallada i paràlisi de les inversions tant en matèria portuària com aeroportuària que està imposant el Govern de l'Estat.

Atesa l'aprovació per part del Govern de l'Estat del Reial Decret-llei 1/2014, de 24 de gener, de reforma en matèria d'infraestructures i transport, que estableix un seguit de mesures que afecten negativament la connectivitat aèria i marítima de l'illa d'Eivissa.

Atès que el referit reial decret-llei estableix noves taxes per al transport aeri, tant de passatgers com de mercaderies, que vendran a encarir els preus del bitlles tant per a residents com per a turistes així com dels subministraments a la nostra illa.

Atès que el referit reial decret-llei estableix també un important increment de les taxes de navegació, des de les petites embarcacions d'esplai fins a les de passatgers, mercaderies o de creuers turístics.

Atès que el referit reial decret-llei amplia el termini per a la implantació del sistema que evitarà la presentació del document de certificat de residència per poder viatjar.

Atès que el referit reial decret-llei afecta negativament tant la mobilitat dels residents com l'arribada de turistes per via aèria i marítima a la nostra illa, que és el motor econòmic d'Eivissa.

Per tot això exposat anteriorment, el grup PSOE-Pacte presenta per a la seua aprovació al Ple la següent moció:

1. El Ple del Consell d'Eivissa insta el Govern de l'Estat a paralitzar els plans de privatització de l'ens públic AENA i obrir un nou procés per avançar cap a un model de col·laboració i cogestió que suposi la participació de les institucions públiques i agents socioeconòmics de l'illa d'Eivissa en els òrgans de control de l'Aeroport d'Eivissa.

2. El Ple del Consell d'Eivissa insta el Govern de l'Estat a aixecar la paralització de les inversions previstes a l'Aeroport i al Port d'Eivissa, la definició de les quals també han de comptar amb la participació de les institucions de l'illa.

3. El Ple del Consell d'Eivissa manifesta el seu rebuig al contingut del Reial Decret-llei 1/2014, de 24 de gener, de reforma en matèria d'infraestructures i transport, especialment per l'increment que suposarà dels preus del transport aeri i marítim, tant a residents com a turistes.

4. El Ple del Consell d'Eivissa insta el Govern de l'Estat a prendre totes aquelles mesures que repercuteixen en un descens del preus del bitllets, tant a residents com a turistes, i millora de la connectivitat aèria i marítima de l'illa d'Eivissa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube