Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE fa un crida a la participació a les primàries per escollir "la persona que desbancarà Bauzá" del Govern Balear

Rdp Primàries EivissaLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha presentat davant dels mitjans de comunicació el procés de primàries per escollir els candidats socialistes a les eleccions del 2015, que començarà el dia 6 d'abril amb l'elecció de la persona que "desbancarà Bauzá" del Govern Balear.

La presentació ha anat a càrrec del secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, de la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, i del portaveu de la FSE-PSOE, Alfonso Molina, que han destacat la "valentia" i la "innovació" del procés, ja que serà la primera vegada a tot l'Estat que un partit polític convoca unes primàries obertes a la ciutadania.

El procés de primàries del PSOE a Eivissa seguirà de la següent manera: el dia 6 d'abril es faran les eleccions primàries, obertes a la ciutadania, per escollir el candidat o candidata socialista a la presidència del Govern Balear. Al mes de setembre es faran les eleccions primàries, també obertes a la ciutadania, per escollir el candidat o candidata al Govern d'Espanya, i a les mateixes dates també es faran les eleccions primàries, en aquest cas entre la militància, per escollir els candidats a les entitats de més de 20.000 habitants: Consell d'Eivissa i ajuntaments de Vila, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany. Totes les institucions d'Eivissa, excepte a l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja.

El secretari general de la FSE-PSOE ha fet una "crida a la participació" a aquests processos, tant a la militància com al conjunt de la ciutadania en el cas de les primàries al Govern Balear i al Govern d'Espanya. Segons Vicent Torres, amb les primàries "els socialistes hem obert un procés que serà apassionant. Hem obert un camí nou, un camí que ningú abans havia obert. I per això estam molt il·lusionats".

A més del que suposa a nivell intern, Torres ha remarcat que les primàries seran "la primera passa" per canviar els actuals governs del PP, "que estan passant amb més pena que glòria".

Pilar Costa també ha destacat la "valentia" dels socialistes en iniciar les primàries i "la importància del procés per a cadascuna de les illles" ja que, en el cas de les primàries autonòmiques, "triam a qui ha de desbancar al senyor Bauzá del Consolat". Com ha dit Pilar Costa, la persona que surti escollida "haurà d'endreçar el conflicte educatiu" i decidir sobre altres assumptes també molt importants com és la sanitat "perquè els socialistes tenim clar que volem una sanitat pública i de qualitat".

El portaveu de la FSE-PSOE, Alfonso Molina, ha explicat que tots aquests processos s'han previst d'acord amb les instruccions i el reglament que ha aprovat el Comitè Federal del PSOE. Pel que fa al primer procés, de primàries a Balears, també s'han constituït els diferents òrgans que han de vetllar pel seu desenvolupament, com és la Comissió de garanties.

El calendari de les primàries a Balears s'ha iniciat el 17 de febrer amb l'obertura del termini per recollir avals per part dels precandidats. El dia 9 de març es proclamaran les candidatures. Entre el 10 de març i el 29 de març estarà obert el termini d'inscripció al cens al conjunt de la ciutadania que hi vulgui participar, essent els únics requisits ser major de 16 anys i de nacionalitat espanyola. Les persones que s'hi inscriguin hauran de signar un manifest d'adhesió als principis que defensa el PSOE i pagar una quota de 2 euros. Aquest cens no serà públic.

Els candidats realitzaran una campanya informativa entre els dies 27 de març i 5 d'abril.

El dia 6 d'abril es celebraran les eleccions primàries a la candidatura del PSIB-PSOE a la presidència del Govern Balear, essent el dia 8 la proclamació definitiva del resultat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube