Imprimeix
PDF

Sofía Hernanz: "Hem d'anar a l'arrel del problema, hem de canviar la Llei Aznar d'hidrocarburs"

Sofia Hernanz estudiantsLa diputada eivissenca del PSOE al Congrés, Sofía Hernanz, ha manifestat avui que per descartar definitivament l'amenaça de les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània s'haurà de promoure una modificació de la Llei d'Hidrocarburs, aprovada el 1998 pel govern de José María Aznar, que facilitava l'entrada de les empreses al sector espanyol.

En una conferència-debat organitzada per l'IES Sa Blanca Dona d'Eivissa, Hernanz ha insistit que "la fase de prospeccions encara no està autoritzada" i que tot depèn de l'informe d'avaluació ambiental que ha d'emetre govern de Rajoy. En aquest sentit, Hernanz ha animat a la mobilització i pressió ciutadana per tal d'aconseguir que finalment el govern del PP "doni el braç a tòrcer".

L'acte ha comptat també amb la participació de David Sala, membre de la plataforma "Eivissa Diu No", organitzadors de la manifestació del 22 de febrer, i d'Irene Prats, representant del grup ecologista GEN-GOB. El diputat del PP Enrique Fajarnés també estava convidat al debat, però ni tan sols ha contestat la invitació, segons ha informat l'organització de l'acte.

Sofía Hernanz ha explicat d'on ha sorgit el problema de les prospeccions, detallant com la Llei Aznar ha facilitat l'entrada d'empreses privades per a la investigació de nous jaciments d'hidrocarburs. Segons la diputada, mentre hi hagi en vigor aquesta Llei, l'amenaça de les prospeccions seguirà planant damunt el litoral mediterrani. És per això que Hernanz ha insistit que "hem d'anar a l'arrel del problema, hem de canviar la Llei Aznar d'hidrocarburs".

Respecte a la situació de les concessions atorgades en desembre del 2010, Hernanz ha manifestat que "voldria que no s'haguessin donat", però ha insistit que l'autorització només permetia la fase d'investigació, mentre que les fases de prospeccions i extraccions "encara no estan autoritzades". Com ha explicat, aquest és justament el tràmit en el qual ens trobam i que es podrà aturar en el cas d'informe negatiu per part del Ministeri de Medi Ambient.

Segons Hernanz, ara mateix "els senyals que arriben des del PP són dolents", tant per les declaracions del ministre Soria i del mateix Rajoy, com per la recent votació de rebuig a la proposta del PSOE contra les prospeccions presentada al ple del Congrés en el recent debat de política general. Davant d'aquesta situació, Hernanz ha animat a la "mobilització ciutadana", afirmant que serà "l'única manera" d'aconseguir que el PP canviï d'opinió i aturi les prospeccions.

Sofía Hernanz ha coincidit amb els representants dels moviments ciutadans i ecologistes que "hem d'avançar cap a un nou model energètic", apostant per les energies alternatives, com són les renovables. Un canvi que justament ha frenat el govern Rajoy, eliminant els ajuts al sector i penalitzant l'auto producció d'energia, com han explicat tots els ponents de la conferència-debat celebrada a l'IES Sa Blanca Dona.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube