Imprimeix
PDF

Les retallades del PP han afectat el nou Hospital Can Misses

Can Misses 2"És l'hospital que mereixia Eivissa", però és "una llàstima" que continuï tancat, ha dit el portaveu de PSOE-Pacte, Xico Tarrés, en finalitzar la visita al nou hospital Can Misses que s'ha fet aquest matí.

Unes instal·lacions que fa mesos que estan finalitzades i continuen tancades perquè, com ha lamentat Tarrés, "ens ha tocat una legislatura de moltes retallades" per les polítiques del PP. "Tant de bo obri al més aviat possible", ha desitjat el portaveu de PSOE-Pacte i president del Consell d'Eivissa quan es va aprovar el projecte i s'iniciaren les obres.

"El disseny, arquitectònicament, la dimensió... la gent que ho va fer una feina boníssima i de la que ens podem sentir satisfets tots", ha dit Tarrés. A part de posar en marxa el nou l'edifici, que multiplica per 3 la superfície de l'actual, el portaveu ha remarcat que "aquest hospital no pot tenir els mateixos serveis que té l'actual hospital de Can Misses". "Hem d'exigir que tengui tots els serveis que mereixem també a Eivissa", com són les especialitats i cartera de serveis que l'anterior govern progressista va preveure, un total de 13 entre les quals destaquen radioteràpia, cirurgia vascular, neurocirurgia i hemodinàmica.

A la visita també hi ha assistit, Vicenç Thomàs, portaveu adjunt del grup socialista i conseller de Salut durant el Govern de Francesc Antich, que va desenvolupar i executar el projecte. Thomàs també s'ha mostrat "satisfet" per veure completada la feina, malgrat que "podria haver estat obert fa temps". "El no estar obert ens està costant diners a tots". El diputat socialista ha recordat que "una part de l'Hospital hauria d'haver obert en juliol del 2011 i som ara mateix al març del 2014, tot això ens està costant molts diners a tots". "Esper, no sabem quan, que els ciutadans d'Eivissa puguin gaudir d'aquest hospital al més aviat possible i que els professionals puguin fer feina en millors condicions de les quals estan actualment.

Thomàs lamenta la radioteràpia "privada"

"El que no ens agrada mica és que sigui un servei de radioteràpia oncològica privada. És una empresa privada qui compra els aparells, és una empresa privada qui posa el personal i, per tant, és un sistema de gestió que a nosaltres no ens agrada. Ens hauria agradat molt més que des de la tecnologia al personal fos públic i, evidentment, queden molts dubtes de si admetran persones privades o no, ho haurem de fiscalitzar. Veurem aquest concurs, que sortirà amb 4 o 5 mesos de retard".

Demà al Ple del Parlament es tornarà a tractar la situació del nou hospital, amb les preguntes que formularan tant Xico Tarrés com Vicenç Thomàs respecte a les noves especialitats i al retard en l'obertura del complex.

Respecte a la visita d'avui, PSOE-Pacte ha lamentat que el PP no hagi volgut convidar els representants de la plataforma pro Radioteràpia d'Eivissa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube