Imprimeix
PDF

Benvingut sigui que el Govern, per fi, es decideixi a executar el projecte del Parc Bit

Vicenç Tur 2De tota manera Govern i PP haurien d'explicar per què el mandat unànime d'iniciar el procés "en el termini més breu possible", rubricat fa dos anys i mig, es tradueixi ara en l'anunci que "en funció de la capacitat pressupostària i de tresoreria" durant 2014-2015 està previst convocar el concurs per adquirir l'edifici.

El PSOE Menorca considera positiu que el Govern, finalment, "recuperi" el projecte d'inversió estatutària del Centre Bit d'Alaior. De tota manera cal demanar-se quin compromís demostra el Govern i el PP amb Menorca quan anuncia que "recupera i recondueix" el projecte dos anys i mig després que el Parlament -25 d'octubre de 2011-, Consell i Ajuntament d'Alaior aprovessin per unanimitat que el projecte s'iniciés "en el termini més breu possible" i tres mesos i mig després que s'acabés el termini per tenir-lo construït.

Així, després d'aquest nou endarreriment, caldria que es clarifiqués -d'una vegada per totes- per quin projecte es decidirà el Govern quan el PP anuncia que "una de las alternativas que se baraja es la adquisición de un edificio multifuncional ya construido y que se pueda ocupar de manera immediata", una ocupació però que no serà tan immediata si es té en compte que s'hauran d'adequar "instal·lacions, serveis i equipaments". En aquest aspecte, cal recordar que el consens que va generar aquest projecte en l'anterior mandat va fer possible que l'empresariat d'Alaior cedís gratuïtament els terrenys on s'havia de construir el Parc Bit

També s'ha de denunciar la greu falsedat de l'afirmació que el Govern del Partit Popular "sempre ha considerat el Centre Bit d'Alaior com una inversió urgent i preferent, i no ha interromput les gestions i actuacions per fer-lo possible, però per poder dur a terme l'execució el projecte, primer s'havien de resoldre alguns problemes." Si és cert que el Govern havia de resoldre "alguns problemes," aquests són els que va provocar el mateix executiu Bauzà quan va decidir desistir del projecte i el vicepresident econòmic va amagar la informació d'aquest desistiment en una compareixença al Parlament.

Així cal que exposar com, un mes abans de les eleccions, el director gerent del Parc Bit certificava que els doblers per poder executar el Parc Bit de Menorca hi eren. El document es troba en l'expedient de tramitació del Parc Bit i el Grup Socialista va necessitar 1 any i mig per poder-hi accedir. En aquest mateix

expedient s'hi inclou la memòria justificativa de la necessitat de contractació, que es firma el 25 d'abril de 2011, en el qual es torna a dir que hi ha recursos.

Posteriorment el 14 de juliol de 2011, després de les eleccions, el secretari i vocal de la mesa de contractació certifica que "totes les empreses que han presentat oferta han subsanat les deficiències que hi pogués haver i per tant només falta resoldre quina és la millor adjudicació".

D'altra banda en la liquidació del 2011 dels Comptes Generals (realitzada a juny de 2012) s'hi recull una partida de 5 milions d'€ per el Parc Bit, reservada i autoritzada, i el mateix Govern Bauzà certifica que té pendent de l'ordre de pagament 4.250.000, el cost d'execució de les obres.

Però sis mesos després el Govern va prendre la decisió de renunciar a la construcció del Parc Bit. Una decisió -ja denunciada per el diputat Marc ara fa un any- acreditada amb un document de 6 de juliol de 2012 en el qual es comunica a les 20 constructores que hi optaven que se'ls retorna la garantia provisional (la fiança) i que es renuncia a continuar amb la contractació. Una comunicació que contrasta amb el fet que no és fins dos mesos després, el 10 de setembre, quan el Consell d'Administració del Parc Bit Menorca acorda renunciar a l'expedient d'adjudicació de les obres.

Però el més greu del que acredita la realitat documentada és que l'acord pel qual es retornen els doblers a les constructores es comunica quinze dies abans de la compareixença al Parlament del vicepresident econòmic (Sr Aguiló) per donar compte del motiu pel qual encara no s'havien adjudicat les obres. Una compareixença en què el conseller va tornar a intentar culpar als responsables polítics de l'anterior legislatura, però no va explicar que havia arxivat l'expedient i que havia tornat les garanties; quan els doblers hi eren, tal com indicava l'informe de liquidació i certificaven els mateixos tècnics i els responsables del Parc Bit.

En definitiva, després de gairebé tres anys d'endarreriment, quan estan tramitant la pròrroga d'un conveni que havia de finalitzar el 31 de desembre de 2013, el PSOE Menorca espera i desitja que, ara sí, el Govern compleixi l'obligació d'executar aquest projecte estatutari pel qual ja tenien dotació econòmica quan van decidir renunciar-hi. Això sí, cal demanar-li als diputats Santiago Tadeo i Coia Sugranyes quin pes tenen davant el Govern Bauzà per permetre que el mandat unànime d'Ajuntament, Consell i Parlament d'executar el Parc Bit d'Alaior en el "termini més breu possible" es tradueixi ara en l'anunci que "en funció de la capacitat pressupostària i de tresoreria, durant el període de pròrroga 2014-2015 està previst convocar el concurs per adquirir aquest edifici destinat al Parc Bit d'Alaior;" un edifici que, com reconeix el mateix PP, després s'haurà d'adequar al projecte...

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube