Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte exigeix a Vicent Serra un pronunciament contundent de rebuig al projecte d'hotel a sa Conillera, ja que és totalment incompatible amb la Reserva Natural

sa conillera Foto Govern IBAquest projecte és una autèntica barbaritat, des de tots els punts de vista, tant de compliment de la llei, com de protecció d'aquest espai, com de la imatge que transmetria Eivissa a l'exterior, de nou atemptat contra els seus valors medi ambientals.

El grup PSOE-Pacte del Consell d'Eivissa exigeix a Vicent Serra que faci un pronunciament contundent de rebuig al projecte d'hotel a sa Conillera que ha anunciat el grup empresarial Matutes. Aquest projecte és totalment incompatible amb la Reserva Natural que protegeix aquest indret, ja que implicaria la realització d'activitats estrictament prohibides per l'actual normativa que ho protegeix. 

Davant d'algunes manifestacions molt greus i alarmants de càrrecs del PP, qualificant aquest projecte com de "posada en valor de sa Conillera", PSOE-Pacte demana una explicació clara i contundent del PP, començant pel mateix Serra. Sobretot tenint en compte que el PP és especialista és modificar les lleis per rebaixar la protecció dels espais naturals i del territori, per obrir les portes a projectes d'especulació.

Ara mateix, amb la normativa actual, aquest projecte és totalment inviable. Així, PSOE-Pacte recorda que sa Conillera forma part de la Reserva Natural des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent. La protecció de sa Conillera es va establir en el 2002, per iniciativa dels governs de Pilar Costa i Francesc Antich, amb la creació del Parc Natural de Cala d'Hort i de la Reserva Natural dels illots, i més també forma part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. En el 2005, amb la presidència de Jaume Matas, el Govern Balear va aprovar una nova Llei (Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO)), amb la qual va eliminar el Parc Natural de Cala d'Hort, deixant únicament la Reserva Natural dels illots.

La Llei del 2005, com estableix en una de les disposicions, va mantenir la protecció decretada en el 2002 pel govern progressista de Francesc Antich, que a través del Pla d'ordenació designava els illots com a "àrees de protecció estricta". Es tracta d'espais que "contenen elements biològics d'una importància excepcional i que són especialment sensibles a activitats humanes diferents". "La funció fonamental d'aquestes àrees és conservar d'una manera íntegra els valors naturals excepcionals que tenen, potenciar-los quan sigui necessari i possible, i fomentar-ne l'estudi amb l'objectiu de garantir-ne la preservació".

Així, segons el Pla d'ordenació que regula sa Conillera, "la funció fonamental de les àrees de conservació predominant és preservar els hàbitats que contenen, a més de conservar o restaurar els valors naturals i mantenir la qualitat paisatgística i ecològica". La mateixa norma estableix que "excepcionalment, amb l'informe previ de la Conselleria de Medi Ambient, poden dedicar-se a altres usos (lleure, educació, etc.) sempre que el seu abast limitat garanteixi que no se'n lesionen els valors ambientals". En cap cas es permeten usos d'explotació turística, ja que no el turisme no és una activitat "excepcional", sinó que suposa una activitat continuada i d'una gran agressivitat damunt dels elements biològics a protegir.

Recordem que actualment no està permès ni tan sols el desembarcament de persones als illots, si no és amb una autorització prèvia i motivada per part de la Conselleria de Medi Ambient.

PSOE-Pacte lamenta que propostes especulatives i empresarials, com aquesta que es planteja per a sa Conillera, s'estan veient afavorides per la nova ofensiva contra el territori i els valors mediambientals de la nostra illa que promou el Partit Popular. La Llei de Costes del Govern Rajoy i les lleis territorials i urbanístiques aprovades pe Bauzá i Vicent Serra en els últims 3 anys, i les que encara són capaços d'aprovar, poden acabar tenint conseqüències nefastes per a la nostra illa si no som a temps d'aturar-les.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube