Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte presenta per via d'urgència al Consell una moció d'acord en defensa de sa Conillera i contra la creació d'un hotel a la Reserva Natural

ConilleraEl grup PSOE-Pacte del Consell d'Eivissa presentarà al pròxim Ple una moció per via d'urgència en defensa de la preservació de l'illot de sa Conillera, davant l'anuncia del grup Matutes de crear-hi un hotel.

El grup progressista considera que la normativa "és taxativa respecte als usos permesos, i en cap cas es preveu l'autorització d'activitats turístiques", ha explicat la consellera Pepa Marí. 

Així, segons Marí, el Pla d'ordenació de recursos, que està en vigor des del 2002, estableix per als illots de la Reserva el grau de protecció més elevada, prohibint expressament activitats . Mentre que a la zona de l'antic Parc Natural de Cala d'Hort, que estava regulat pel mateix PORN, sí que es permetien establiments com agroturismes, els illots són "àrees de protecció estricta", on ni tan sols s'hi pot desembarcar si no és amb una autorització expressa. 

Davant "l'alarma" que provoca el silenci de Vicent Serra i del Partit Popular respecte al projecte d'hotel a sa Conillera, PSOE-Pacte considera "urgent" un pronunciament del Ple en defensa de la legalitat i de la protecció dels espais naturals. A més, segons Pepa Marí, aquest tipus de projectes van en contra de la imatge turística de la nostra illa, ja que "els nostres principals mercats valoren la protecció del medi ambient, i no que es desprotegeixin els espais".

PSOE-Pacte "no permetrà un canvi a la normativa" per permetre activitats turístiques a cap dels illots protegits. "Si el propietari vol desembarcar-hi, ho pot fer, però el que no pot és construir-hi un hotel i que hi hagi un trànsit continuat de turistes a sa Conillera", ha sentenciat Pepa Marí.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube