Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte exigeix la protecció "del conjunt de ses Feixes", i que el pla especial de Talamanca no sigui "la moneda de canvi per urbanitzar les de Vila"

Consell Eivissa març El conseller de PSOE-Pacte Juanjo Cardona ha exigit que la protecció de ses Feixes de Talamanca "no sigui la moneda de canvi per urbanitzar les de Vila".

"Que la primera pedra de ses Feixes de Talamanca no sigui la làpida del Prat de Vila", ha alertat Cardona durant el ple del Consell celebrat aquest matí. La proposta de Pla especial de ses Feixes, que ha presentat el PP, només abasta l'àmbit del Prat de ses Monges, i oblida les feixes des Prat de Vila, on es manté l'"amenaça" de l'especulació urbanística malgrat que ara mateix estan protegides gràcies a l'anterior govern progressista.

Cardona ha volgut recordar que "si parlam de protegir ses Feixes, és gràcies als canvis de govern que es varen produir el 1999". Així, el conseller ha explicat que l'anterior Ajuntament del PP, amb Enrique Fajarnés com a alcalde i l'actual president del Consell, Vicent Serra, com a regidor de l'equip de govern, havia tancat un acord per a l'urbanització de ses Feixes de Talamanca, amb una previsió de construcció de desenes de xalets.

Cardona també ha exigit al PP "que no retalli" la inversió prevista d'1,9 milions d'euros per a la recuperació de ses Feixes, que varen quedar gràcies al conveni de fons estatutaris firmats en el 2011 pels governs de Francesc Antich i Xico Tarrés.

Rebuig als "usos turístics" de sa Conillera

El ple del Consell ha donat suport a la moció de PSOE-Pacte en defensa de la protecció de sa Conillera i contra l'anunciat projecte d'un hotel en aquest illot protegit. El grup PSOE-Pacte ha acceptat algunes modificacions plantejades pel PP en la redacció dels acords, que han quedat de la següent manera: "El Ple del Consell insta el Govern de les Illes Balears a vetllar pel compliment de la legalitat vigent respecte a la Reserva Natural des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent, que no contempla usos turístics a l'illot de sa Conillera. El Ple del Consell manifesta el seu rebuig a qualsevol projecte que pugui tenir un impacte negatiu sobre els valors que motivaren la seua protecció o ser incompatible amb la legalitat vigent i amb els objectius de conservació de l'espai. El Ple del Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a augmentar els recursos econòmics que es destinen a la conservació dels parcs i reserves naturals."

El PP vota en contra de donar suport als treballadors d'hostaleria

PSOE-Pacte ha lamentat el rebuig del PP a una moció de suport als treballadors d'hostaleria. El PP ha votat en contra de manifestar el "reconeixement" del Consell als treballadors i a donar suport a un "conveni satisfactori i amb un repartiment just dels beneficis del turisme". La consellera Pepa Marí ha lamentat el posicionament del PP d'Eivissa de defensa de la Reforma Laboral de Rajoy, que justament "ha despullat de drets els treballadors que s'asseuen davant dels empresaris a negociar". Marí també ha criticat el triomfalisme del PP, que ha arribat a afirmar que "aquí hi ha feina", oblidant que actualment figuren més d'11.000 persones a les llistes de l'atur d'Eivissa. La proposta de PSOE-Pacte també demanava instar el Govern Bauzá a la posada en marxa d'un pla de xoc contra l'atur i, al Consell, ha reactivat les inversions paralitzades. El PP ha votat en contra de tots els punts.

Per un nou hospital de qualitat

El Ple del Consell ha aprovat els punts de la moció de PSOE-Pacte per instar el Govern a donar compliment als acords del Parlament de l'octubre passat sobre la posada en marxa del nou Hospital Can Misses. Els vots del PP, però, han rebutjat la petició d'un servei de radioteràpia públic. Durant la moció, la consellera Patricia Abascal ha manifestat el seu temor que el PP permeti usuaris de pagament del servei de radioteràpia, que hi accedeixin abans que els derivats de la salut pública pel fet de pagar pel tractament. Una possibilitat que la consellera del PP no ha volgut ni desmentir ni confirmar.

Abascal ha insistit que " aquest Hospital ja hauria d'estar funcionant", justificant la presentació de la moció "arran de les declaracions del conseller de Salut , dient que no s'anaven a implantar els serveis previstos en el pla funcional ". Abascal ha insistit a reclamar la totalitat de serveis , com una radioteràpia pública, i que es compleixin els acords del Parlament de projecte de reconversió de l'actual Can Misses a centre sociosanitari i la construcció del centre de Salut, que el PP va eliminar del projecte.

Modificació del Pressupost

Els assumptes econòmics del ple, com la liquidació del pressupost 2013, la incorporació del romanent de l'exercici anterior i una modificació de crèdits per a aquest 2014, han provocat les crítiques de la consellera Patricia Abascal, que ha exposat les "retallades i la paràlisi " d'una institució que "en tres anys no ha fet absolutament res". Molt crítica s'ha mostrat Abascal amb la modificació del pressupost 2014, que es produeix tot just 3 mesos després de la seva entrada en vigor. Abascal ha criticat que el PP no contemplés partida suficient, per exemple, per a serveis socials i ara es vegi obligat a destinar més d'1 milió d'euros procedent d'inversions.

Respecte a la incorporació del romanent de l'exercici anterior, Abascal ha exigit explicacions per l'habilitació de partides com els 12.000 euros per un desconegut Observatori de Mitjans, 22.000 euros en publicitat, 10.000 per privatitzar la gestió de la web institucional o 25.000 euros a les festes de la Terra. Partides que demostren, segons Abascal, que "el PP està començant la campanya electoral".

De la liquidació del pressupost 2013 es desprèn que el PP "a poc a poc ha anat traient serveis o plantejant la seva privatització amb l'excusa de la crisi". Abascal ha detallat que el" COFISOL ha desaparegut, l'atenció a la immigració pràcticament també, i s'han retallat serveis com l'Oficina de la Dona o les residències". Hi ha "seriosos problemes de personal, no es paguen hores extres, el Consell està molt ralentit". Abascal ha preguntat "si les retallades han tengut a veure amb què els bombers no anessin a les festes de Sant Josep", perquè, segons ha revelat, "durant els 3 últims anys els centres escolars que han sol·licitat dur a terme simulacres per als seus plans d'emergència han vist com se'ls denegava, perquè suposaven haver de pagar hores extraordinàries".

Abascal ha criticat que el PP "ha retallat i ha deixat d'invertir", ja que només s'han gastat 6 milions dels 32 milions de crèdits definitius al capítol d'inversions de l'exercici 2013. "No han executat res, malgrat que una inversió ajuda a millorar la situació. Vostè només s'han centrat a retallar. Només han fet 2 voreres i un semàfor. Per cert, a l'última vorera no han posat ni llum" -referint-se a la vorera de Forada, que el PP ha inaugurat sense estar acabada. La consellera també ha criticat " un retard de 3 anys d'una carretera que podria estar acabant-se (carretera de Sant Joan), i no parlem de l'E -10 o del triangle de Jesús, que s'han anat esfumant".

"Són un equip d'11 persones que l'únic que han aportat són pitjors serveis, i si no fos gràcies a la professionalitat dels funcionaris, la situació seria molt pitjor", ha dit Abascal.

Contra la pujada de l'IVA cultural

La consellera de PSOE-Pacte Ana Ribas ha mostrat la seua satisfacció pel suport del PP a la moció progressista per demanar la rebaixa de l'IVA cultural, que el govern Rajoy va incrementar en el 2012 deixant-lo en un 21%. Segons Ribas, aquest increment de l'IVA ha tengut efectes molt negatius, tant per a les famílies com a indústries com és el teatre o el cinema. El PP ha acceptat la proposta de demanar al govern Rajoy que rebaixi aquest IVA i el deixi situat en un reduït 4%.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube