Imprimeix
PDF

La resposta de la consellera Camps sobre les actuacions a Menorca per augmentar la qualitat de l'ensenyament evidencia la seva incapacitat

Cristina Rita ple 160413Cristina Rita lamenta que "no se solucionen els problemes de qualitat educativa d'aquesta legislatura perquè tots els factors són desfavorables."

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats Joana Maria Camps va respondre dimarts una pregunta del PP en relació a les sobre actuacions per augmentar la qualitat de l'ensenyament dutes a terme a Menorca.

Tot i la voluntat del Grup Popular de formular aquesta pregunta per facilitar el lluïment de la consellera, el cert és que la Sra. Camps únicament va poder explicar aquelles mesures ja anunciades la setmana passada, com són la desvinculació de l'Escola d'Idiomes de Ciutadella i l'ampliació del rus a la de Ciutadella i de l'italià a Maó i la possibilitat dels estudis de batxillerat a distància a l'IES Josep M. Quadrado de Ciutadella. Per altra banda també va deixar, "ja que no n'ha fet cap menció," clar que no es farà cap més inversió en infraestructures educatives que les començades per a l'adaptació de l'escola Graduada i l'aula per a l'alumnat amb necessitats educatives especials del Pasqual Calbó.

Davant d'aquesta resposta, la diputada Cristina Rita exposava que "no se solucionen els problemes de qualitat educativa d'aquesta legislatura perquè tots els factors són desfavorables:  s'ha renovat durant dos anys més l'augment de ràtios a les aules, no hi ha reforços educatius, s'han disminuït les beques (que surten tard i malament), se segueix sense ampliar les opcions de la FP a la nostra illa, la implantació del TIL sense recursos està complicant el treball del professorat a les aules i dificultant l'aprenentatge de l'alumnat, han disminuït la formació del professorat, que a més es troba desmotivat davant de tantes dificultats, així com amenaçat després de palpar els exemples d'autoritarisme i injustícia utilitzats contra els directors que expressaven la seva discrepància amb el TIL que consideraven lesiu precisament per a la qualitat educativa".

Pel que fa a les infraestructures, Rita explicava com "ja queda clar que no es solucionaran les goteres del Pasqual Calbó, ni la necessitat d'ampliació del Ramis i Ramis; a més continuarem sense saber què passarà amb el Conservatori de Música de Maó ni amb l'Escola d'Adults." De fet la Sra. Camps "ni tan sols ha fet menció de l'eliminació de l'amiant dels centres docents ni de la implantació de la FP Dual, els dos compromisos anunciats per la consellera, però que seran difícils complir d'aquí al final de la legislatura."

En definitiva per al PSOE, tal com explica Cristina Rita, aquesta serà "una legislatura perduda en matèria d'infraestructures educatives en la nostra illa i també en l'augment de la qualitat educativa. De fet, el president Bauzà ja ho va deixar ben clar en seu parlamentària: 'l'escola pública de qualitat i en català no és el nostre model´, i així consta en el diari de sessions, malgrat els intents d'arreglar-lo que va fer després."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube