Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte insta el Govern Balear a respectar els acords del Consell d'Eivissa i assegurar la protecció de sa Conillera

ConilleraEl grup PSOE-Pacte portarà al Ple del Parlament de les Illes Balears l'amenaça d'un projecte privat a la Reserva Natural de sa Conillera, demanant al conseller de Medi Ambient "si pensa canviar la normativa per permetre-hi usos turístics".

El grup progressista considera que no hi ha marge possible de segones interpretacions de l'actual normativa i que els usos turístics són totalment incompatibles amb aquest illot classificat d'àrea de "protecció estricta", la més elevada de totes les previstes en el Pla d'ordenació que ho regula. En tot cas, PSOE-Pacte exigeix al Govern Balear que respecti l'actual protecció i els acords presos pel Consell d'Eivissa, que en l'últim ple va aprovar la moció progressista de rebuig als usos turístics de sa Conillera.

PSOE-Pacte alerta que la hipotètica construcció d'un hotel a sa Conillera només seria possible si hi ha ostensible rebaixa de l'actual normativa de protecció de la Reserva Natural, una possibilitat que seria un greu atemptat mediambiental que el grup progressista no pensa acceptar de cap manera. Per tot això, i tenint en compte que l'amenaça continuarà present mentre governi el Partit Popular, el diputat de PSOE-Pacte Xico Tarrés ha registrat al Parlament de les Illes Balears una pregunta referent a la protecció de l'illot, demanat al Govern si pensa canviar l'actual normativa de protecció.

De moment, ni una sola persona de la Conselleria de Medi Ambient, ni conseller ni director general s'ha atrevit a afirmar amb veu alta que la creació d'un hotel és compatible amb l'"àrea de protecció estricta" de la Reserva Natural. És més, PSOE-Pacte considera que el mateix conseller, Gabriel Company, en persona, hauria de sortir públicament a desautoritzar les informacions aparegudes avui d'un portaveu de la seua conselleria respecte a una interpretació de la normativa totalment allunyada de la realitat, ja que obre la porta a usos turístics dins la Reserva.

PSOE-Pacte confia també que Vicent Serra no reculi en la defensa de la Reserva Natural, com ha fet amb tantes altres qüestions davant del Govern Bauzá. Malgrat que el PP del Consell d'Eivissa hagi donat suport a la proposta d'acord del grup progressista de rebutjar els "usos turístics" a sa Conillera, no podem abaixar la guàrdia, coneixent com actua la dreta política i econòmica de la nostra illa.

Recordem que la protecció de sa Conillera emana de l'articulat del decret del Parc Natural de Cala d'Hort i Reserva Natural dels illots, aprovat en 2002 pel govern progressista de Francesc Antich. Els illots, entre ells sa Conillera, quedaven dins de l'"àrea de protecció estricta", la més restrictiva d'un total de 4 nivells de protecció.

En 2005, Jaume Matas va eliminar el Parc Natural, però va mantenir la Reserva dels illots, especificant que es mantenien totes les normes legals que hi feien referència, com diu a la disposició addicional tercera: "Es manté la declaració de les reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i dels illots de Ponent d'acord amb la delimitació i el règim jurídic establert en el Decret 24/2002, de 15 de febrer."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube