Imprimeix
PDF

Denunciam la pèrdua de centre de salut Can Misses

Pilar Costa Ple Parlament abrilLa diputada de PSOE-Pacte, Pilar Costa, ha recriminat al conseller de Salut, Martí Sansaloni, l'incompliment dels acords del Parlament del passat 22 d'octubre, de recuperar el centre de salut de Can Misses i realitzar el projecte per a la reconversió de l'actual hospital en centre sociosanitari.

En una pregunta formulada avui davant del Ple del Parlament, Pilar Costa ha intentat sense èxit aconseguir un compromís del Govern en recuperar aquests projectes, que el Partit Popular ha eliminat dins del paquet de retallades a la salut que ve aplicant aquesta legislatura.

Pilar Costa ha recordat que la memòria justificativa de la modificació del contracte del nou Hospital Can Misses i Centre de Salut de Sant Josep, d'abril del 2013, el Govern Balear proposava "no realitzar" la reforma de l'actual Can Misses i "eliminar la construcció del centre de salut". Una retallada al contracte de nou hospital que, sumant altres conceptes, va sumar prop de 80 milions d'euros. Posteriorment, en octubre del 2013, el Parlament va aprovar per unanimitat els punts d'una moció del grup Socialista per instar el Govern Balear a recuperar el projecte de centre salut i reconversió de l'actual hospital en sociosanitari.

 

"Vostè que farà, el que diu el modificat d'abril del 2013 o el que es va aprovar en aquest Parlament per unanimitat de tots els grups parlamentaris? O és que no té cap valor el que s'aprova en aquest Parlament?", ha preguntat Costa. La diputada ha insistit al conseller "que ens digui la veritat, si complirà una cosa o l'altra, perquè ja seria històric que aquesta legislatura acabàs amb menys centres de salut dels que teníem abans". "Si no es construeix Can Misses, tendrem menys centres de salut que en la passada legislatura", ha dit la diputada eivissenca.

 

Un altre dels acords del Parlament del passat 22 d'octubre que el Govern Bauzá està incomplint és realitzar les assignacions pressupostàries que siguin necessàries per desplegar la cartera de serveis prevista al nou Hospital. Pilar Costa ha explicat que tots els caps de servei de l'hospital de Can Misses van enviar una carta, en desembre passat, al conseller de Salut demanant-li les noves especialitats, com són la neurocirurgia, cirurgia vascular i hemodinàmica, sense que el Govern hi hagi donat resposta.

 

A més dels retalls que pateix el nou hospital Can Misses i la resta de serveis, Costa també ha recordat que el centre de salut de Sant Josep "està acabat des del mes de juliol del 2011 i ha tardat vostè 2 anys i 9 mesos a posar-lo en marxa".

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube