Imprimeix
PDF

Els diputats del PP balear Ramis i Fajarnés voten en contra de la proposta del PSOE per aturar les prospeccions petrolíferes

Sofia HernanzEls diputats del PP balear Miquel Ramis i Enrique Fajarnés han votat avui a la comissió de Turisme del Congrés en contra de la proposta del grup Socialista de paralització de les prospeccions petrolíferes.

La diputada eivissenca del PSOE, Sofía Hernanz, present a la mateixa comissió, ha lamentat que "aquesta vegada ja no hi havia excuses" i ha afirmat que "no té cap justificació" aquesta postura del PP balear. Amb els vots, entre d'altres de Ramis i Fajarnés, el PP ha rebutjat una proposta que exposava concretament: "El Congrés dels Diputats exigeix la immediata paralització i revocació de les prospeccions i que no sigui executada pels riscos, impactes i repercussions negatives que ocasionaran sobre el medi ambient, sobre la projecció de la imatge internacional d'Espanya com un de les principals destinacions turístiques del món, sobre l'activitat pesquera i sobre la possibilitat que, en el cas de Canàries, Illes Balears, i la Comunitat Valenciana, una contaminació del litoral pugui deixar sense aigua potable a centenars de milers de persones."

A més, com ha dit Hernanz, el PSOE havia ofert una votació per separat dels 12 punts de la proposició no de llei, que era més àmplia i es referia a un paquet de mesures en defensa de la indústria turística, per assegurar-se que el PP tengués la possibilitat de votar a favor del punt de rebuig a les prospeccions. Es dóna el cas, segons ha explicat Sofía Hernanz, que el mateix Enrique Fajarnés ha estat el diputat que ha actuat en nom del PP per rebutjar la proposta i l'oferiment de votació per separat.

"Vicent Serra ha enganyat la ciutadania d'Eivissa"
El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, s'ha mostrat "dolgut per l'engany i les mentides del Partit Popular", després que el president del PP d'Eivissa, Vicent Serra, s'hagués compromès que els diputats del PP balear votarien en contra de les prospeccions. "Vicent Serra ha enganyat la ciutadania d'Eivissa", ha dit recordant que "fa només dos dies, Serra va justificar el vot del PP en contra de l'anterior proposta d'aturar les prospeccions al fet que no hi havia cap diputat balear a la comissió de Medi Ambient; però avui, que sí hi eren, han tornat a votar en contra". "El PP, i especialment Bauzá i Serra, fa temps que ens estan enganyat, amb aquest doble discurs de dir una cosa a les illes i fer la contrària a Madrid", ha lamentat el secretari general dels socialistes d'Eivissa.

"El PSOE seguirà fent pressió política en contra de les prospeccions i en contra dels enganys del PP", ha insistit Torres, afirmant també que "Vicent Serra pot dir el que vulgui, que ja no el creurem, perquè avui ha acabat de perdre la poca credibilitat que li quedava".

La proposició no de llei del PSOE que el PP ha rebutjat avui a la comissió de Turisme proposava al Govern Rajoy finalitzar la redacció del Pla Turisme Litoral Segle XXI, i que mentre no s'executa el pla es prengués un total de 12 mesures urgents per al sector turístic costaner. A més de la paralització de les prospeccions petrolíferes, el PSOE proposava també retornar l'IVA dels productes i subproductes turístics als nivells del 2011, deixar les taxes aeroportuàries als nivells del 2011, i altres mesures com la recuperació del programa de turisme sènior europeu, facilitar les línies ICO al sector i millorar la dotació en seguretat ciutadana a les zones turístiques.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube