Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte demana la reprovació del conseller Company pels "errors" en l'incendi des Cubells i les retallades en Medi Ambient

PepaMariEl grup PSOE-Pacte del Consell d'Eivissa demanarà al pròxim ple la reprovació del conseller balear de Medi Ambient, Gabriel Company, per les retallades al seu departament, els incompliments dels seus compromisos respecte als plans de gestió forestal i els "errors" en la gestió de l'incendi des Cubells.

A través d'una moció que presentarà el grup progressista al pròxim ple, PSOE-Pacte també demanarà al Partit Popular que aturi les retallades en política mediambiental i d'emergències, que disposi a Eivissa d'un mitjà aeri contra incendis durant tot l'any i que recuperi les inversions que Bauzá va eliminar, com era la creació del centre d'Emergències 112 al Campus de sa Coma.

La consellera de PSOE-Pacte Pepa Marí ha manifestat que "demanam la reprovació del conseller Company perquè entenem que no ha gestionat com toca la conselleria de Medi Ambient, primer per les retallades, en contra del que ells prometeren en el seu programa electoral, després per la seua gestió dels espais forestals, que no ha ajudat a la prevenció, i després per la mateixa gestió de l'incendi des Cubells".

El més greu d'aquests "errors", ha dit Marí, va ser que la conselleria no hagués prohibit la crema de rostolls quan les condicions meteorològiques així ho recomanaven, a més de no disposar de mitjans suficients per atacar el foc, recordant que durant tot el dissabte no es va desplaçar a l'illa ni un sol hidroavió. Segons la consellera, el fet que ahir mateix es decretàs la prohibició de crema de rostolls, és la confirmació que "el mateix Company ha reconegut el seu error".

Pepa Marí també s'ha referit a les polítiques del Consell de Vicent Serra, que ha estat el primer responsable de "deixar perdre la inversió d'1 milió d'euros del Centre d'Emergències de sa Coma". Pepa Marí ha recordat la situació "delicada" de la plantilla dels Bombers d'Eivissa, que "per no pagar-los hores extra fins i tot s'havien deixat de fer els simulacres d'emergències a les escoles".

La consellera de PSOE-Pacte lamenta que el PP "no ha après la lliçó dels incendis del 2010 i 2011, i han incomplit tot el que varen prometre després dels incendis de Benirràs, Morna i Sol d'en Serra". Malgrat que per part de tots els partits es va assumir la necessitar de reforçar les polítiques mediambientals, de gestió forestals i de prevenció i lluita contra el foc, "l'únic que ha fet el Govern del PP en aquests 3 anys ha estat aplicar retallades de recursos i de personal", com ha estat la reducció de les plantilles d'Ibanat i d'Espais de Natura, l'eliminació de l'helicòpter de la direcció general d'Emergències o la dràstica reducció dels pressupostos de les direccions generals d'Emergències, de Medi Forestal i Protecció d'Espècies, Qualitat Ambiental i Biodiversitat i Canvi Climàtic i Educació Ambiental.

MOCIÓ PER REFORÇAR LES POLÍTIQUES DE PREVENCIÓ I DE LLUITA CONTRA EL FOC

L'illa d'Eivissa va viure durant els anys 2010 i 2011 treus greus incendis, a Benirràs, a Morna i Sol d'en Serra, que varen evidenciar la necessitat de reforçar les polítiques de prevenció i de lluita contra el foc. Malgrat les recents experiències i els anunciats compromisos del Govern de les Illes Balears d'una gestió forestal que ajudàs a prevenir més catàstrofes, ens trobam que les polítiques s'han limitat únicament, per part del Govern de José Ramon Bauzà, a l'aplicació d'una retallada econòmica generalitzada dels recursos destinats a la gestió dels boscos i dels espais naturals.

El recent incendi des Cubells també ha posat en evidència greus errors de la conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, ja que mentre altres comunitats han avançat al 15 de març la prohibició de cremes de rostolls, a les illes continuava permesa fins a l'1 de maig. Va ser justament, segons indiquen les investigacions, una crema de rostolls l'origen d'aquest nou incendi que ha patit la nostra illa.

Aquest foc es va produir en un moment de l'any d'altes temperatures i condicions favorables a la propagació d'incendis. Malgrat això, durant el primer dia de l'incendi no va poder arribar a l'illa cap avió, mentre que el primer helicòpter ho va fer diverses hores després.

Ens trobam igualment que el Govern de les Illes Balears ha eliminat la inversió del Centre d'Emergències 112 del campus de sa Coma, a part que no s'ha continuat amb el desenvolupament de l'àrea d'emergències d'aquestes instal·lacions insulars.

Per tot això exposat, el grup PSOE-Pacte presenta per a la seua aprovació la següent moció:

1. El Consell d'Eivissa manifesta la seua reprovació a la gestió del conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Gabriel Company, per l'incompliment dels seus propis compromisos referents als plans de gestió forestal, per les retallades econòmiques i de personal en la gestió mediambiental que ve aplicant en els 3 últims exercicis i per, en el cas del recent incendi des Cubells, no haver pres les mesures preventives adients i no haver disposat de recursos de lluita contra el foc en dates d'elevat risc d'incendi.

2. El Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a disposar durant tots els mesos de l'any de suficients recursos humans i tècnics de lluita contra el foc, assegurant la presència d'almenys un mitjà aeri amb base a l'illa d'Eivissa durant tots els mesos de l'any.

3. El Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a aturar la política de retallades econòmiques a la conselleria de Medi Ambient en matèria de gestió, protecció i difusió dels espais naturals de les illes.

4. El Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a recuperar la inversió del Centre 112 a Eivissa i continuar amb el desenvolupament del projecte d'àrea d'emergències del Campus de sa Coma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube