Imprimeix
PDF

Primer de Maig a Eivissa, en defensa dels treballadors

FSE1maigEl secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, ha demanat la mobilització dels treballadors a les pròximes eleccions europees per "demostrar al Partit Popular que les seues polítiques són nefastes".

Torres ha participat en la manifestació unitària del Primer de Maig a Eivissa, acompanyat dels candidats del PSOE balear a la llista europea Pere Joan Pons i Estefanía Torres i d'altres càrrecs orgànics i institucionals del partit. Segons Torres, la jornada reivindicativa del Primer de Maig ha de servir per "dignificar" els treballadors i les treballadores davant d'una ofensiva del PP que s'ha basat en "promulgar lleis i decrets per llevar drets".

"Els treballadors es troben més en precari, hi ha més atur, i hem d'aconseguir revertir-ho d'alguna manera", ha dit Torres, manifestant la "importància" de processos com les pròximes eleccions al Parlament europeu. Segons el secretari general dels socialistes d'Eivissa, la fita del 25-M ha de servir per començar a "revertir" la pèrdua de drets, com va ser la Reforma Laboral de Rajoy.

El candidat a les eleccions europees del PSOE balear Pere Joan Pons, que s'ha desplaçat a les Pitiüses per participar en els actes del Primer de Maig d'Eivissa i de Formentera, ha ressaltat que és justament en polítiques econòmiques i laborals on és més important el rumb que marca Europa. Així, des del 2010 s'està imposant als estats membres una política de "desregularització, que està provocant la pèrdua de drets dels treballadors, i de baixada de salaris". Segons Pere Joan Pons, s'està comprovant que "aquestes polítiques són equivocades", i ha contraposat l'exemple dels Estats Units, que "està creixent per damunt del 2%", amb les polítiques d'Europa, que "el que ha generat a un país com el nostre i a les nostres illes, són 1,2 milions de persones al carrer, i a Balears tenim 152.000 persones aturades i 51.000 famílies que tenen tots els seus membres sense feina".

Pere Joan Pons ha remarcat que "el problema no és Europa, sinó les polítiques que s'hi apliquen". A més, també ha destacat que les pròximes eleccions al Parlament Europeu suposaran la fita històrica del seu resultat dependrà l'elecció del president de la Comissió Europea, al contrari que fins ara, que era un nom proposat pels estats membres. Així, que el pròxim president de la Comissió Europea sigui el socialista Martin Schulz o el candidat del PP europeu "ho podran decidir directament els ciutadans de la Unió Europea".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube