Imprimeix
PDF

Vicenç Tur fa una crida a la mobilització durant la celebració del Primer de Maig

Tur amb paella"Estem a 25 dies de les eleccions europees. Unes eleccions en què ens hi juguem moltíssim.

Ens hi juguem canviar d'arrel aquest model europeu que condiciona totes les polítiques estatals. Ens hi juguem començar a construir una política totalment diferent, que pensi a garantir drets, que pensi en les persones i que permeti que els governs centrals puguin tenir, des de la seva autonomia, un mínim de possibilitats de garantir aquests drets a la seva ciutadania." D'aquesta manera ha exposat el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, la importància que tenen les eleccions europees durant l'acte del Primer de Maig que els i les socialistes menorquins han celebrat avui al poliesportiu de Fornells.

Davant una vuitantena de militants i simpatitzants, Tur, ha fet una crida a la mobilització. "Ho hem de tenir molt clar. Aquest canvi de política a la Unió Europea només el garanteix un partit que és igual, o té un germà, a tots els països de la UE. Necessitem un bloc d'esquerres importantíssim al Parlament Europeu per propiciar el canvi. Perquè ens juguem que els pròxims anys siguin de recuperació pensant en els drets de les persones, pensant en els drets dels treballadors i treballadores; però sobretot ens juguem la idea que teníem sobre com havia de ser Europa: solidaria amb la gent que pitjor ho passa."

Tur ha contraposat aquesta voluntat de canvi dels i les socialistes amb les dades de l'Enquesta de Població Activa –únic barem homologat per la Unió Europea- i les xifres sobre la precarietat laboral publicades aquests dies. Després de mesos en què el PP volia fer veure que hi començava a haver dades econòmiques que evidenciaven que la millora ja era aquí, fa 2 dies va sortir la EPA. Una Enquesta de Població Activa amb les pitjors dades, gairebé,

des que es fa l'enquesta; unes males dades que reflecteixen les dificultats de la gent per arribar a final de mes de manera digna."

En aquest aspecte el Secretari General del PSOE ha exposat que el fet que algunes dades macroeconòmiques "es puguin moure, per res es reflexa al carrer. Tenim 180.000 cotitzants manco a tota Espanya. A nivell espanyol hi ha 450.000 famílies que no cobren ni un euro i a Balears són més de 50.000 les famílies en què tots els seus membres ni tenen feina, ni cobren subsidi "(cal tenir en compte que l'EPA no detalla resultats propis de Menorca).

A aquesta realitat sociolaboral s'hi afegeix "l'absoluta eliminació del sistema de garanties socials. Els governs del PP ha fulminat qualsevol sistema que garanteixi un mínim de dignitat perquè les persones puguin tirar endavant el seu projecte de vida." Aquestes regressions socials, de drets i llibertats, que porten a Tur a afirmar, "clarament, que sembla que estem a l'any 70."

Una situació que per els socialistes ha de començar a canviar a partir de les eleccions europees. "Espero que el Sr Rajoy acabi veient que la població no li dóna un xec en blanc per reduir drets i eliminar garanties. Ens hi juguem molt a Europa, però també ens hi juguem molt en l'àmbit nacional i autonòmic."

En definitiva per a Tur aquest Primer de Maig "ha de servir per reivindicar els drets dels treballadors i treballadores; les garanties socials i, sobretot, pensar que tota la població ha de poder tenir un futur millor, digne. Això només ho garanteixen forces progressistes i polítiques d'esquerres."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube