Imprimeix
PDF

El PSOE d'Eivissa celebra l'acte central de campanya amb Francina Armengol i Pedro Sánchez, que han cridat a la mobilització a les urnes per "aturar el classisme i el masclisme del Partit Popular"

Sánchez i Armengol EivissaLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el diputat del PSOE Pedro Sánchez han participat avui a Eivissa a l'acte central de la campanya electoral celebrat a l'auditori Can Ventosa, on han fet una crida a aturar "el classisme i el masclisme del Partit Popular".

La defensa de l'educació pública, de la sanitat i dels drets dels treballadors han centrat bona part dels discursos, en un acte dels socialistes han deixat que "no som el mateix els que hem construït l'estat del benestar, amb els que l'estan destruint", com ha dit Francina Armengol.

La secretària general del PSIB-PSOE ha animat a votar els socialistes per aconseguir que el candidat de les Balears, Pere Joan Pons, "vagi a Europa a dir no a les prospeccions, a defensar una Europa social que mira a la ciutadania". Armengol ha remarcat que Joan Pons no té res a veure amb el que representa la candidata del Partit Popular balear: "A qui ha confiat Bauzá la candidatura? A la mà dreta del govern més corrupte de la història d'aquesta comunitat, que deia que no s'havia enterat de res del que passava al govern Matas. Si no s'entera del que hi ha a ca seva, com es pot enterar de les necessitats dels ciutadans d'aquesta comunitat autònoma?"

Francina Armengol ha recordat les dades més crues de les desigualtats que estan provocant les polítiques del Partit Popular, com les 60.000 persones sense feina que actualment no cobren cap prestació a Balears, o que 1 de cada 5 persones no pot pagar els medicaments. Aquesta, segons Armengol, és "la dreta de sempre, que ajuden a un pocs, i la resta que es salvi qui pugui".

En matèria laboral, la secretària general també ha criticat les "condicions indignes i humiliants" que ofereix la patronal d'hostaleria als treballadors, en la negociació del conveni col·lectiu. Armengol ha recordat que va demanar a Bauzà per aquest conflicte i "va dir que això no l'ocupa. Perquè al nostre president només l'ocupa una cosa, la seva farmàcia".

La secretària general del PSIB-PSOE ha criticat també els efectes de les polítiques de Bauzá i Serra a Eivissa, com per exemple que "volen privatitzar la residència de Sant Antoni" i que al PP "només el preocupa la radioteràpia per fer negoci". Armengol ha exigit per a la ciutadania d'Eivissa "el mateix servei públic i qualitat de la radioteràpia que a totes les illes".

Sobre l'educació pública, que és "la nostra arma de futur", Armengol ha defensat el model socialista, que assegura "la igualtat d'oportunitats, tan si has nascut en una casa pobre com si has nascut a una casa rica". Armengol ha denunciat que Bauzá "no ha tengut ni 5 minuts de la seua agenda per reunir-se amb els professors, pares i mares i sindicats. De què té por, dels pares i mares, dels professors?", s'ha preguntat Armengol, remarcant que al col·lectiu docent de les illes se'ls ha de fer "un reconeixement públic" per la seua lluita i entrega en defensa de l'educació.

Pedro Sánchez: "La nostra herència és l'educació pública"

"La nostra herència és l'educació pública, i ho sabeu molt bé a les illes", ha dit Sánchez, que ha mostrat una camiseta verda en la seua intervenció davant l'auditori per mostrar el compromís socialista. El diputat socialista ha contraposat la trajectòria del PSOE en la lluita per una societat més igualitària, amb la construcció del sistema de salut, de l'educatiu, dels serveis socials o dels drets dels treballadors, enfront "l'herència del Partit Popular, que és la reforma laboral".

Pedro Sánchez s'ha compromès que "en novembre del 2015, quan guanyem les eleccions generals, el primer que farem serà derogar la reforma laboral", paraules que han aixecat uns dels aplaudiments més forts entre el públic de l'auditori de Can Ventosa.

El diputat socialista ha criticat el perfil "masclista" dels mandataris del PP: "Gallardón donant lliçons a les dones de quan ha de ser mares, Wert segregant per sexes a les aules, i Cañete vol debats per a homes i debats per a dones. Cañete va perdre el debat contra Elena Valenciano i perdrà les eleccions del pròxim diumenge", ha anunciat.

Pedro Sánchez ha alertat que "el PP és la pitjor targeta de presentació del nostre país a Europa". El diputat ha dit que "cap canceller europeu respectarà un partit que s'ha estat finançant de manera il·legal durant 20 anys". Com ha dit, el PP "són el partit del frau del finançament irregular i mereixen perdre les eleccions"

Sánchez ha tancat la seua intervenció animant a votar el PSOE aquest diumenge per tal d'aconseguir "una Europa d'entusiasmes renovats", perquè si guanya el PP "el dia 26 tendrem doble ració de contrareformes, però si guanya el PSOE, donarem a Europa el missatge que ja està bé d'austericidi".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube