Imprimeix
PDF

El PSOE viu el darrer dia de campanya a peu de carrer

Vicenç turDes del PSOE hem apostat per fer una campanya molt a peu de carrer i aquest darrer dia tampoc hem volgut fer grans actes sinó aproximar als menorquins i menorquines aquesta difícil campanya, difícil per la llunyania amb què molta gent veu aquestes eleccions europees."

 D'aquesta manera ha resumit l'esperit de la campanya del PSOE el Secretari General dels i les socialistes de Menorca Vicenç Tur.

Tur ha insistit en la importància d'uns comicis clau, que poden suposar "un canvi important respecte del que han estat 10 anys de govern conservador a Europa. Nosaltres volem que es rescati a les persones, el que vol dir rescatar drets i llibertats perdudes i sobretot defensar una Europa que hauria de ser molt més solidaria, molt més generosa amb la gent que ho passa malament, una Europa molt més social, que penses també amb els estats que tenen més dificultats i que necessitaven la solidaritat de tota la Unió."

El Secretari General del PSOE Menorca ha explicat la voluntat socialista de què aquesta campanya fos realment propositiva. "La nostra candidata Elena Valenciano ha fet una campanya de moltíssima proposta en clau europea.."

De fet en paraules de Tur diumenge està en joc validar, o no, les polítiques del PP. "Estic content que avui s'hagi llevat la careta la candidata del PP i ex vicepresidenta del Govern Matas, Rosa Estaràs, i digui clarament que votar al PP és validar les polítiques del Sr Rajoy." En aquesta línia ha fet una crida a la "participació massiva a favor d'una opció progressista, del PSOE, l'únic que forma part d'una gran família socialista a nivell Europeu. Demano que s'aposti per la fortalesa d'un Parlament Europeu que triï a un President, Martin Schultz, i que amb unió d'altres grups d'esquerra puguin fer un canvi importantíssim a les polítiques extremadament neoliberals i on pesaven molt poc en les persones."

Per la seva banda el candidat menorquí a les Europees, Miquel Company, ha exposat que el PSOE amb "un programa electoral amb més d'un centenar de propostes pretén donar resposta als problemes quotidians de la gent, als problemes dels territoris a les desigualtats tan profundes que hi ha a la UE."

Company ha detallat com a nivell Balear "presentem tot un seguit de propostes; com ara iniciatives per abordar els problemes que genera la insularitat" –es proposa que les regions insulars disposin d'una partida pròpia i específica en el repartiment dels fons de cohesió; que Balears tingui accés als fons propis de la UE destinats a regions ultraperifèriques-.

Una altra proposta amb fort lligam amb Menorca és la referida al Camp. Ha exposat la voluntat d'enfortir la Política Agraria Comuna (PAC) en relació a Balears amb la demanda que les Illes disposin d'un règim específic, "per tal d'igualar-nos en oportunitats amb altres territoris" Respecte del turisme i la connectivitat aèria i marítima Company ha explicat que la demanda que la UE garanteixi la connectivitat de Balears amb l'Europa continental

Sobre dues qüestions importants per a la competitivitat de Menorca i de les Illes Miquel Company ha detallat l'aposta per les energies renovables –amb la demanda que Balears rebi uns incentius adequats per a incrementar la producció d'energies renovables- i l'exigència d'un compromís polític des d'Europa de rebuig frontal a les prospeccions petrolíferes.

Respecte de joventut el candidat menorquí a les eleccions europees recorda que el PSOE proposa triplicar el fons de Garantia Juvenil i ha recordat que "els socialistes vam demanar que se'n puguin beneficiar els joves fins als 30 anys actualment el límit d'edat es situa en els 25 anys-, proposta que va ser rebutjada pel PP al Parlament Europeu.

Finalment la secretaria de Comunicació i advocada laboralista, Susana Mora, ha recordat que s'ha acusat al PSOE d'haver abandonat les seves senyes d'identitat. "Si en algun moment ho hem fet, i ho hem de reconèixer, ha estat perquè ens va venir marcat per una política de dretes a nivell europeu." Per això exposa que diumenge es dóna a la ciutadania "l'oportunitat de fer un gir a aquesta situació, i poder impulsar una Europa progressista que desencadenarà una Espanya progressista, unes Balears progressistes i una Menorca i uns municipis menorquins progressistes"

Mora també lamenta que s'acusi als socialistes "de no ser propositius, sinó d'estar sempre debatent amb to destructiu, de no fer propostes , de centrar-nos en la tensió bipartidista. "Hem fet moltes propostes. Des de la meva vessant professional, veig que el partit està molt preocupat per intentar fer un gir a l'elevadíssim nivell de desocupació que hi ha, d'invertir la creixent precarietat laboral."

Susana Mora ha posat èmfasi en la proposta socialista per a les Europees de crear uns indicadors socials que siguin vinculants per veure quin és l'impacte de les polítiques macroeconòmiques sobre la ciutadania. "D'aquí venen totes les propostes, quan veiem què suposa aquesta política de les grans xifres a nivell de l'economia diària de les persones, és quan podem elaborar tot el programa. Un programa que passa per un Pacte Europeu per l'Ocupació, per crear un marc de Salaris Mínim Interprofessional, per dur a terme estratègies per evitar el dumping social (no hi pot haver tanta diferència de condicions laboral d'una banda a l'altra d'Europa ni de cobrar un salari diferent per fer la mateixa feina...). També proposem una unió bancaria, de manera que els Bancs siguin rescatats pels mateixos bancs i el poble comenci a ser rescatat pels polítics. En aquest aspecte proposem que s'impulsi un Pla Marshall d'Inversions, que es posi en marxa una Renda Mínima d'Inserció."

Per últim i per acabar Mora ha fet referència a la defensa de drets "bàsics" i ha posat com a exemple "la defensa del dret de la dona a decidir."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube