Imprimeix
PDF

La veritat sobre Eivissa Centre

XicoTarres pleArticle de Xico Tarrés, diputat del PSIB-PSOE i expresident del Consell Insular d'Eivissa.

He passat els últims 7 anys, que són molts d'anys, lluitant contra la pitjor injustícia que li puguis fer a una persona, que és acusar-la d'una cosa dolenta que no ha fet. He estat els últims 7 anys escoltant moltes barbaritats i callant moltes coses que hauria volgut dir per contestar-les. Ara que per fi ha quedat tot ben clar, que el jutge ha dit amb veu alta i clara que en el projecte Eivissa Centre no hi havia res mal fet, toca començar a dir algunes coses.

Com a president del Consell d'Eivissa i diputat al Parlament vaig viure moments molt complicats, que feien venir ganes de tirar la tovallola, aquí a Eivissa però sobretot quan anava a Mallorca. Allà, enmig de tots els escàndols d'aquells senyors que amagaven els sous en capses de Cola-Cao i compraven palauets, Xico Tarrés era l'excusa perfecta per dir que tots érem iguals. Si sortia una notícia dolenta referent a aquell Govern, de seguida algú es posava a parlar del cas Eivissa Centre, per fer callar els meus companys de Mallorca. Allò és el que em feia més mal: que els meus companys del PSIB haguessin de suportar injustes acusacions i que se'ls tractàs igual que als delinqüents d'aquell Govern.

Moltes vegades vaig estar a punt d'anar-me'n cap casa, cansat i fastiguejat d'haver d'aguantar tanta porqueria, però no ho vaig fer, per compromís, per responsabilitat i per no donar-los, als que van muntar tot això, la satisfacció de veure com guanyaven amb trampes una cosa que no varen saber guanyar a les urnes en el 2007. Fins a dos vegades ho vaig plantejar formalment, decididament, però els meus companys del PSIB-PSOE, començant per Xisco Antich i després Francina Armengol, em varen animar sempre a seguir endavant, a ser fort i a lluitar contra aquesta injustícia.

Per això, el primer que em ve al cap és donar les gràcies a totes les persones que m'han donat suport durant tots aquests anys i a tota la gent del meu partit, i també d'altres partits, que han estat sempre al meu costat. I també vull donar l'enhorabona als companys que han estat en la mateixa situació que jo durant tot aquest temps, com en Pep 'Agustinet', que és una persona que admir per la seua honestedat i capacitat de tirar endavant grans projectes en favor de la ciutadania.

Alguns diran que aquestes coses passen perquè tenim democràcia. Que si no hi hagués democràcia, no es podria parlar amb llibertat ni criticar els governs ni denunciar amb els casos de corrupció política. Jo no som tan optimista. Jo pens que coses com aquestes, això d'Eivissa Centre, d'estar acusat durant 7 anys sense haver fet res dolent, passen, precissament, perquè tenim una democràcia massa jove, massa feble.

Que una màfia pugui muntar una operació com aquesta, amb un gran desplegament de propaganda, utilitzant persones de dins de partits, pagant mitjans de comunicació per dir mentides i tirar fems damunt persones innocents, mantenint a tanta gent imputada durant 7 anys, amb els milions que suposa en advocats, pèrits i investigadors, i que estigui a punt de tombar un president del Consell i un alcalde, i pràcticament un govern autonòmic, i que després de demostrar-se que tot era una gran mentida ningú assumeixi cap responsabilitat, tothom calli, i aquí no ha passat res, vol dir que alguna cosa falla i que ens ho hem de fer mirar.

Tots recordam què passava a Eivissa els anys 2006 i 2007, quan es va posar en marxa tot aquest muntatge d'Eivissa Centre. Tots recordam quines protestes hi havia al carrer i quins interessos defensaven les institucions que governaven en aquells temps a les nostres illes. Tots recordam quin diari va començar a parlar malament d'Eivissa Centre i qui hi havia darrere d'aquell diari. I també quin paper varen jugar altres mitjans, que per fer la pilota i treure'n benefici, varen utilitzant televisions i tot el que tenien a mà per seguir insultant i acusant-nos de delinqüents a persones que no havíem fet res dolent, si per dolent no entenem intentar guanyar unes eleccions per canviar la manera de funcionar en aquesta illa.

Tots recordam qui era el president d'aquesta Comunitat Autònoma l'any 2007, que a part de tenir una granereta per fregar vàters que valia 500 euros, també tenia al seu palauet les famoses cintes amb els muntatges de gravacions del pobre desgraciat aquell que varen agafar per fer tot això. I tots sabem on són alguns d'aquests ara mateix, com aquell que anava pels pobles d'Eivissa dient que jo era un lladre, intentant arreplegar vots per guanyar les eleccions i seguir robant durant quatre anys més.

M'he cansat de repetir, i no deixaré de fer-ho mai, que no tots som iguals. M'hauré equivocat dos-centes vegades com a alcalde i com a president, però us puc ben assegurar que totes les decisions que he pres han estat pensant en el bé de la ciutat i de la meua illa, no el bé personal. He tengut l'honor i la satisfacció de posar en marxa el que pens que són grans projectes, tant per a la ciutat d'Eivissa com per al conjunt de l'illa, de nous serveis socials i esportius, de recuperació del nostre patrimoni, de remodelacions urbanes, d'infraestructures i equipaments com el port, el nou hospital o el projecte de sa Coma. I potser això és el que feia ràbia a alguns, que poguéssim demostrar que hi havia una altra manera de fer les coses i de guanyar la confiança de la gent.

Després de 7 anys, per fi hem conegut una part de la veritat sobre Eivissa Centre. Per fi he pogut deixar clar que en aquell projecte no hi havia res dolent amagat, sinó que era bo i necessari per a la ciutat, com ho és també el Cetis i molts altres que els progressistes hem posat en marxa en aquesta illa. Però tota la veritat sobre Eivissa Centre no l'arribarem a saber mai. Podem sospitar qui o quines persones hi havia darrere de tot aquest muntatge, però com que no ho podré demostrar hauré de callar.

Ha acabat Eivissa Centre, s'ha demostrat que no hi havia res, però em torna tota la ràbia i la impotència en veure com apareixen noves acusacions injustes. Per aquestes persones, aquestes màfies, és molt fàcil agafar un 'mequetrefe' qualsevol i enviar-lo al jutjat a denunciar qualsevol barbaritat. Si aconsegueixen imputar algú altre durant 6 o 7 anys més, hauran aconseguit una nova victòria.

Quan deia que la democràcia és feble, és perquè en aquesta illa no és el mateix governar que tenir poder. Jo he governat, però mai he tengut poder ni el vull tenir. Només desig que enfortim la democràcia, perquè així algun dia aconseguirem que els eivissencs siguem realment lliures de decidir el nostre dia a dia i el nostre futur com a poble. Sense trampes, sense enganys, i sense la tutela d'aquests poderosos, mafiosos i corruptes, que es pensen que són els amos d'aquesta terra i de la seua gent.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube