Imprimeix
PDF

La retallada del servei de busos deixa desatesos 3 barris amb 6500 veïns, i un milenar de persones grans, a Maó

Vicenç turEl PSOE Maó presenta una moció que reclama que es restableixin les línies que hi havia abans de la retallada imposada pel Consell i que, fins i tot, es promogui un augment del Transport Públic.

"En els darrers anys -durant l'anterior mandat- s'havia fet una feina importantíssima de coordinació entre l'Ajuntament i el Consell per definir les necessitats del transport públic a Maó. Es va comprovar que únicament potenciant el transport públic el fem més atractiu; és una dinàmica a llarg termini. Com a servei públic cal cercar la rendibilitat social i pública; no la política que és el que hem vist del Consell, avalat per la batlessa de Maó, que només cerca una rendibilitat econòmica." D'aquesta manera exposa la postura del Grup Socialista a l'Ajuntament maonès el seu portaveu Vicenç Tur.

Tur ha explicat la preocupació del Grup municipal. En primer lloc ha denunciat les formes" equivocades;" ja que aquesta retallada no s'ha exposat "ni tan sols a comissió informativa, ni han expressat la voluntat de reestructuració." Una reestructuració que "perjudica greument els interessos de la ciutadania."

El portaveu municipal contraposa la situació actual amb el model de transport públic de l'anterior mandat, basat en el convenciment que només es consolida si hi ha "prou freqüències, prou rutes i amb un temps de pas adequat. Si perds freqüències i temps i, sobretot, no tens seguretat respecte que l'autobús passi a l'hora indicada, la gent el deixa de veure'l atractiu i no l'agafarà." El model que hi havia fins la retallada tenia "un disseny amb dues rutes i recorria tot el territori de la població de Maó. Agafava tots els barris importants i, sobretot, connectava diferents punts de les barriades amb centres de serveis i amb zones claus de la ciutat (per fer gestions administratives, per anar a centres de salut, a l'Hospital, als instituts o al Port)."

Per això Tur xerra de "sorpresa majúscula" quan es van trobar, sense cap tipus d'informació, amb la unificació de les dues línies urbanes i la creació d'una de sola que "no només deixa parades desateses, sinó barris sencers desatesos."

Els barris més afectats són tres. Un és "l'interior de Tanques del Carme. Hi havia un autobús que creuava directament la línia central del barri i ara queda completament afectat. Amb un centre de Salut, Verge del Toro, que queda desatès de qualsevol tipus de servei." Un altra part "importantíssima que queda desatesa és tot el Centre. Aquí hi ha tot el barri del carrer dels Sants, i tota la part de s'Arraval que connectava per anar cap al centre de Dalt Sant Joan queda completament desatesa." Finalment també queda "molt tocada" la part de Malbúger; "no només per la part residencial, sinó sobretot per la zona de serveis (de la plaça Biosfera): Tràfic, Serveis Socials i Consell queden completament desatesos."

El Grup Socialista de Maó també ha calculat que la població afectada per la pèrdua de Transport públic és de 6500 persones i els més perjudicats poden ser el milenar de persones majors de 65 anys que viuen en aquests tres barris."

A més Tur ha fet referència a l'afectació sobre el turisme que tindrà aquesta retallada. "Dins el famós pla turístic q el PP va presentar com una gran joia, una de les línies era la d'oferir un millor servei de mobilitat als turistes, mitjançant aquestes vies de comunicació de zones turístiques del municipi i els punts d'interès turístic. Però ara veiem com el Port, que és possiblement la zona turística principal, queda totalment desatès." Una realitat que resulta especialment evident a l'Estació Marítima.

Un altre aspecte important que han denunciat els representants socialistes és el de la perillositat d'alguns punts de la ruta. "EL bus que passava per Borja Moll, tenia un punt de recollida a un barri molt poblat. Ara aquesta parada passa a la Ronda, però s'ha de travessar la Ronda sencera, perquè l'estació de pujada, la que no s'ha de travessar, únicament et du a l'estació d'autobusos."

També s'exposa que resulta impossible complir l'horari de 30 minuts per a tot el recorregut. "L'única manera de fer-ho és sense fer gairebé cap aturada i en hores sense pràcticament trànsit. Hem calculat que no es realitzarà amb menys de 42-44 minuts."

Finalment Tur ha exposat que el PSOE també ha rebut "moltes queixes sobre l'augment del preu del bitllet senzill, que està en 1,70€".

Davant d'aquesta nova destrucció de serveis públics "a la que ens té, desgraciadament, habituat el PP de Maó i de tots els nivells," el PSOE presenta una moció. Una iniciativa que reclama "que es restableixin les línies i, fins i tot, es promogui un augment de les línies de transport públic;" proposta que el PP duia al seu programa electoral.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube