Imprimeix
PDF

#1anypelcanvi Conxa Obrador: D'aquí a un any tornarem a donar respostes a les demandes dels col·lectius més vulnerables a Balears, els grans oblidats de la 'recuperació' del PP de Bauzá.

Obrador i Garau RDP webLa diputada socialista i el portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Jaume Garau,han presentat les conclusions del document #1anypelcanvi en l'apartat d'economia social. El PSIB-PSOE critica l'augment de la desigualtat social, l'avanç de la pobresa, i la insensibilitat del Govern del PP davant dels indicadors de Càrites i de l'OCDE, en els tres anys de legislatura.

Els tres anys de Govern Bauzá a Balears han palesat l'empitjorament de les condicions de vida de la societat balear, o millor dit, de la majoria d'aquesta societat. Aquesta gran part de la societat balear que ha patit amb escreix els estralls de la crisi, mentre que una minoria privilegiada, impulsada per les polítiques econòmiques i la inacció social del PP, ha vist incrementada la seva quota d'influència i poder. "Amb el PP vivim un procés de desigualtat social i de cronificació de la pobresa".

"El Govern de Bauzá ha destruït conscientment les bases de l'Estat del Benestar, que protegia els més vulnerables", ha dit la diputada socialista al Parlament Conxa Obrador, que ha afegit que "el PP ha volgut construir un nou model de societat on només aquells que tenen poder adquisitiu puguin accedir als serveis essencials, un fet que fomenta la desigualtat social i que els ciutadans no puguin gaudir d'igualtat d'oportunitats".

Obrador s'ha referit a les recents dades de Càrites Balears que ha detectat una pujada, fins a un 27,3%, de llars de les Illes es troben en situació d'exclusió social, o el que és el mateix, 115.000 persones, una situació que depassa amb molt la realitat de la resta de l'Estat on aquesta xifra d'afectats severs per la crisi es queda en el 21,9%. Obrador ha afegit que aquest col·lectiu està format majoritàriament per "aturats de llarga durada sense prestació, i que per tant tenen dificultats o incapacitat per afrontar qualsevol tipus de despesa bàsica de manutenció".

Per aquest motiu, Conxa Obrador creu que "darrere del triomfalisme de la recuperació econòmica anunciada per el PP s'amaga la realitat de dues línies divergents entre aquella minoria que es beneficien de les reformes del PP per augmentar les seves fortunes, i aquells que han vist com aquestes reformes els han fet esfumar els seus drets laborals, delmar els salaris, degradar l'educació dels menors l'atenció sanitària i els serveis socials". En una paraula, augmentar la desigualtat social entre la minoria de rics i la majoria de pobres, en un procés que suposa la imparable desaparició de la classe mitjana. Un fet que confirmen tots els indicadors, com el recent de l'OCDE, que registra que el marge de desigualtat social a Espanya creix com en cap altre lloc del món occidental. Obrador també ha criticat el Govern de Bauzá per fer cas omís a aquests indicadors: "l'únic que fa el PP és crear una realitat paral·lela d'ens administratius i observatoris per contrarrestar els indicadors objectius, i justificar la seva inacció".

Una inacció que Obrador ha justificat en "la congelació de la Renda mínima d'inserció, l'augment de les llistes d'espera pels serveis socials, o el temps d'espera per a les persones amb dependència que ja han estat qualificades i que a Balears esperen més que en qualsevol altre lloc de l'Estat per a rebre la seva prestació".

A Mallorca la situació de desigualtat social és la mateixa

De la seva banda el portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Jaume Garau, ha confirmat la davallada de serveis que reben els ciutadans de Mallorca, amb el desglossament d'algunes de les xifres de la gestió de l'IMAS. "El pressupost, de 135 milions d'€, és el mateix que el de 2011, no s'ha avançat gens, mentre que les situacions socials de pobresa i desigualtat si que ho han fet." A aquest respecte el portaveu socialista ha recordat que durant la passada legislatura el pressupost de l'IMAS va créixer en 38 milions d'Euros, precisament per a "atendre a la creixent demanda existent a Mallorca, un fet que el PP no ha fet en tres anys".

Garau ha destacat "l'augment de les demandes ateses i de les famílies nombroses, però en canvi no han pujat en la mateixa mesura els programes de l'IMAS per a menors, i s'han eliminat altres de dedicats a immigrants". També s'han abandonat iniciatives de suport a entitats socials. I les persones discapacitades que s'han beneficiat de programes d'inserció laboral han disminuït, així com les beneficiàries d'ajudes econòmiques.

Per Garau l'IMAS "no ha eliminat duplicitats clares com són l'atenció a la drogodependència, però en canvi ha acabat amb els programes en relació als immigrants". A més, Garau ha criticat que l'IMAS "no ha afrontat temes clau com el de "l'augment de la pobresa infantil, la cobertura i dotació de places de residències per a persones majors i la gestió de la dependència".

La diputada Conxa Obrador ha recordat que queda un any per iniciat el canvi de rumb i per iniciar la recuperació de les persones que es troben en situació de patiment i d'exclusió i ha dit que "els socialistes donarem resposta prioritària a les persones més vulnerables, que ha estat els grans oblidats de les polítiques del PP i de Bauzá".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube