Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE constata que a Balears les xifres d'ocupació del mes de juny mostren creixement a costa de l'increment de la precarietat en la contractació.

Joana BarcelóLa diputada socialista Joana Barceló destaca que la modalitat de contractació que més creix és la de "temporal a temps parcial".El decrement dels períodes de contractació fan que les prestacions que s'hagin de percebre en cas d'atur siguin menors, i pertoquin a cada cop menys aturats.

Barceló ha destacat que a dia d'avui hi ha 50.600 aturats a Balears que ja no reben cap tipus de prestació.

Les dades oficials indiquen que l'ocupació laboral a Balears durant el mes de juny de 2014 ha pujat en 15.054 llocs de feina més i 8.000 aturats menys que fa un any, unes dades "positives" segons la valoració que n'ha fet la diputada socialista Joana Barceló. No obstant això, Barceló ha recordat que "aquestes dades han de conviure amb el fet que a Balears hi ha 50.600 persones que demanden ocupació i que ja no reben cap tipus de subsidi o prestació". Una xifra que suposa el 56% dels treballadors sense feina a les llistes del SOIB.

A més Barceló també ha volgut destacar que "ens trobem amb el mínim històric de receptors de prestacions contributives, ja que només el 20,4% dels demandants d'ocupació tenen dret a percebre'n una, mentre que un altres 24% poden sobreviure amb algun subsidi o renda mínima d'inserció". La resta, el 56% ja no tenen cap ajuda econòmica provinent del SEPE ni de la CAIB.

Per Joana Barceló, "que la contractació laboral sigui cada cop és precària vol dir que els treballadors ja no arriben als períodes mínims de cotització com per ser mereixedors d'un subsidi, un fet que ha accentuat la darrera reforma laboral".

Les xifres d'ocupació de juny confirmen cada cop més la tendència sobre la precarització de la contractació. Les taules difoses avui no en són una excepció, ja que palesen la caiguda de la contractació indefinida en un 37% respecte el mes de maig.

I a l'augment de la temporalitat, se suma el de l'escurçament de la jornada de feina que es contracta: "durant el mes de maig la contractació a temps parcial es va incrementar un 38%, en relació al maig de 2011, mentre que la contractació a temps complert només va pujar un 14% durant el mateix període", ha afirmat la diputada socialista. Són, doncs, els contractes temporals a temps parcial aquells que més creixen, i que tot i que figurin com a nous ocupats a les estadístiques, en realitat configuren un nou teixit laboral més precari que l'anterior per l'entrada en vigor de la darrera reforma laboral del Govern de Mariano Rajoy.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube