Imprimeix
PDF

Cristina Rita preguntarà a la Conselleria d’Educació per la política de nomenar directors a dit, fins i tot quan els seus projectes han estat suspesos per la comissió d’avaluació

Cristina Rita ple 160413Aquesta manera d'actuar s'ha produït a l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior; però no es tracta d'un fet aïllat ja que també hi ha hagut casos a Mallorca i a Eivissa.

La diputada socialista Cristina Rita formularà una pregunta parlamentària a la consellera Joana M. Camps perquè expliqui la política de la Conselleria de nomenar directors de centres educatius a dit.

Rita considera que, amb la seva manera d'actuar, el departament que dirigeix Camps "no cerca una altra cosa que el control dels centres amb una direcció que sigui afí als seus idearis polítics, en lloc de cercar a les persones més capaces i amb més mèrits per desenvolupar les tasques que tenen encomanades."

La portaveu d'Educació del Grup del PSIB-PSOE al Parlament explica que un d'aquests casos s'ha viscut a l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior. "El passat 28 de juny es va publicar al BOIB el nomenament de Francisco Pons Olives com a director d'aquest institut en virtut de la resolució del Director General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, de 27 de juny, per la qual van ser nomenats diversos directors de centres públics de Balears."

Es dóna la circumstància que el projecte de direcció que va presentar el Sr. Pons Olives, "que ja ocupava aquesta plaça des de 2012 per nomenament a dit de la Conselleria quan cap professor del centre es va voler presentar, va ser suspès per la comissió avaluadora (formada per tres representants de la Conselleria, un docent i un portaveu dels pares del centre), tal com va aparèixer publicat en el Diari Menorca el passat dia 30." També cal recordar que aquest director "no havia aconseguit formar equip directiu amb professorat de l'IES Josep Miquel Guàrdia i s'havia hagut de nomenar a interins per als distints càrrecs."

Finalment Cristina Rita exposa que aquesta situació no és un fet aïllat a Balears, "ja que a Mallorca i a Eivissa també s'han donat casos de nomenaments a dit de la Conselleria, tant de la direcció com d'altres càrrecs cercant professorat d'altres centres. Una manera de procedir que atempta contra l'autonomia dels centres i també pot perjudicar la qualitat de l'ensenyament."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube