Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE manifesta la seua immensa satisfacció per l'obertura del nou Hospital Can Misses

Vicent TorresLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar la seua immensa satisfacció per l'obertura de les primeres consultes al nou Hospital Can Misses. La FSE-PSOE vol fer un agraïment públic a totes les persones que han fet possible la construcció i posada en marxa d'aquest hospital del segle XXI, que és el que mereixia la ciutadania d'Eivissa.

Sense l'esforç de centenars de treballadors de les empreses que han participat en el disseny i construcció de l'edifici, del personal sanitari, administratiu i de serveis de Can Misses i de la Conselleria de Salut, i de l'Ajuntament d'Eivissa, que va aconseguir la cessió i disposició dels terrenys, aquesta magnífica obra no hauria estat mai una realitat. A tots ells volem transmetre la nostra felicitació en nom del Partit Socialista.

Aquest nou Hospital és l'exemple més clar de com el PSOE entén l'estat del benestar i la defensa d'una sanitat pública i de qualitat per a tothom. Igual que l'anterior Can Misses va ser el símbol de la universalització de la sanitat al conjunt dels ciutadans, que va fer possible el ministre socialista Ernest Lluch amb la Llei General de Sanitat de l'any 1984, el nou Can Misses ha de ser el símbol de la consolidació i modernització d'un model públic de salut, enfront l'amenaça de les retallades i del canvi de model cap a la privatització que vol imposar el Partit Popular.

No podem oblidar que el nou Hospital obri a mig gas, amb 3 anys de retard i sense cap nova especialitat, a causa, únicament de les retallades i de les decisions polítiques del PP. La posada en marxa del bloc de consultes externes estava prevista per a finals de juny del 2011, però el PP ho va aturar, injustificadament, en arribar al Govern Balear. Les retallades posteriors varen provocar un retard de 2 anys més en la finalització de l'obra, de manera que l'obertura d'avui del bloc de consultes externes és una magnífica notícia, però que fa 3 anys que s'hauria d'haver produït.

La FSE-PSOE considera que no ens podem quedar només amb un nou edifici, més modern i molt més espaiós, sinó que el Govern Balear té l'obligació de complir amb la previsió que va deixar l'anterior Govern progressista de construir un complex amb serveis d'hospital de dia oncohematològic i mèdic, a més d'un hospital de dia psiquiàtric i quirúrgic, i oferir neurologia, cirurgia vascular i maxil·lofacial, unitat de trastorns alimentaris, hemodinàmica, urodinàmica, consell genètic oncològic, ressonància magnètica, radioteràpia i telemedicina.

Cap d'aquests nous serveis té data de posada en marxa, mentre que la radioteràpia serà el primer servei mèdic privatitzat al conjunt de les illes, el que suposa obrir la porta a un nou model molt perillós per a la sanitat pública i que s'ha vist desastrós en les comunitats governades pel PP, com València o Madrid. Després d'haver treballat per fer possible un nou Hospital del segle XXI per a Eivissa, els socialistes en comprometem a seguir lluitant per assegurar que no ens quedem només amb un nou edifici, sinó que el dotem de tots els serveis previstos i que aquests siguin públics, de màxima qualitat i universals per al conjunt de la ciutadania.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube