Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Si una institució és el paradigma de sentir vergonya, és l'Ajuntament d'Eivissa"

1anypelcanvi EivissaLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha denunciat avui la incapacitat del president del Govern i del PP balear, José Ramón Bauzá, "d'intercedir" en la profunda crisi institucional que viu l'Ajuntament d'Eivissa. Armengol, acompanyada del vicesecretari general de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, i del secretari general de l'Agrupació Socialista d'Eivissa, Marc Costa, ha fet una valoració de la situació política a Eivissa després de tres anys de govern del PP: "Ja tenim l'herència del Partit Popular.

La situació és pitjor, teníem problemes que han empitjorat, i d'altres que no teníem. El negoci ha estat molt dolent per a aquestes illes", ha lamentat Francina Armengol.

"Si hi ha una institució que és el paradigma del descontrol, del desgavell, de sentir vergonya, és l'Ajuntament d'Eivissa. Bauzá tenia la responsabilitat, quan 50.000 ciutadans estan patint un descontrol en el seu Ajuntament, d'intercedir. En segona instància havia d'intercedir Vicent Serra, però ja hem dit que aquest home és incapaç d'intervenir en cap conflicte, perquè sempre es posa de perfil per no intentar sortir cremat de cap solució, pensant que els ciutadans no s'adonen d'aquesta irresponsabilitat absoluta. I en tercer lloc, jo ja no sé quina batlessa podia intervenir."

Armengol ha contraposat la crisi del PP a Vila al balanç "amb bona nota" dels 12 anys anteriors de governs progressistes a la ciutat. "Que ningú digui ni que el Partit Popular és eficient ni que les majories absolutes són garantia de cap estabilitat. Després de la vergonya que ens han fet patir amb la situació de Vila, que ningú més es torni a penjar cap medalla d'aquest partit, que és incapaç d'atendre i de resoldre els problemes dels ciutadans".

A la incapacitat de resoldre la crisi a l'Ajuntament de Vila, s'hi suma, segons ha dit Armengol, els problemes del "model turístic de desgavell" que estan provocant les polítiques del PP. "Quina imatge estam donant?, ens interessa les imatges que estam donant a Sant Antoni o a Magaluf?", ha preguntat la secretària general del PSIB.

"Vicent Serra ha estat un nefast president del Consell d'Eivissa", ja que "no ha plantejat quines necessitats té l'illa d'Eivissa i quins recursos necessita Eivissa". Armengol ha posat l'exemple de la protecció de Tagomago: "Se'n va a Mallorca i li diuen, no ja el president, sinó un conseller qualsevol, a callar la boca i Vicent Serra calla la boca".

Del balanç de la legislatura de Bauzá, Francina Armengol també ha lamentat que el Govern no hagi assegurat els recursos econòmics que han de rebre aquestes illes. Segons ha dit, Bauzá ha estat "incapaç de negociar amb el ministre Montoro un nou finançament autonòmic", amb els Pressupostos Generals de l'Estat "hem quedat els darrers dels darrers" i tampoc ha aconseguit assegurar la compensació a la insularitat: "Teniem 7 anys per aprovar un nou règim especial de Balears. Algú l'ha vist? No, ningú l'ha vist perquè no existeix".

Davant aquest balanç del PP, "ens estam preparant per governar", ha dit Armengol, explicant que en aquesta visita a Eivissa ha mantengut noves trobades amb militants i amb col·lectius d'Eivissa i que "hi ha moltes persones preocupades" per l'actual situació política.

El vicesecretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, ha criticat la "imatge lamentable" que està oferint l'illa d'Eivissa a nivell turístic, com les continuades polèmiques que està protagonitzant l'Ajuntament de Sant Antoni. Un balanç "decebedor" de tres anys de govern del PP que ha suposat la paràlisi de projectes com la interconnexió de les dessaladores, la mancança i incapacitat per executar els fons estatutaris i altres inversions, com la depuradora, o la "falta d'autoritat" de Vicent Serra, ja que "el que diu que el Consell no és tengut en compte"

Marí Ribas ha destacat davant Armengol la disposició dels socialistes de l'illa a treballar als pròxims mesos per fer possible el canvi en el 2015 i aturar el "descontrol i el desgovern" que pateix l'illa. Marí Ribas ha lamentat que Vicent Serra "pràcticament ve a dir que no sap el que ha de fer" per aturar la greu crisi de l'Ajuntament de Vila.

Aquesta és una de les institucions on els socialistes "oferirem el nostre projecte de ciutat", ha dit el secretari general de l'Agrupació Socialista de la ciutat, Marc Costa. "El PP ens ha sotmès en la depressió més absoluta. Cada vegada que ve Francina a Eivissa hi ha una crisi a l'Ajuntament. Tot això no té per què suportar-ho, la institució".

Costa ha lamenta que el Govern del PP "no ha engegat cap projecte per aquesta ciutat", sinó que s'ha dedicat únicament a "solucionar les disputes personals, això sí, d'una manera molt transparent, a través dels diaris". Costa ha xifrat en 2 milions d'euros el cost econòmic de les nòmines d'aquest equip de govern, que han donat com a únic resultat "40 milions d'euros que hem perdut en inversions", referint-se a projectes com el Parc de Can Escandell, els habitatges de protecció, la reforma de s'Alamera i d'altres que l'anterior govern progressista els va deixar a punt per iniciar i que el PP ha bloquejat o perdut definitivament.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube