Imprimeix
PDF

Joana Barceló: "Després de tres anys de legislatura, les dades de l'atur a Balears són les mateixes de 2011"

Joana Barceló 2

La diputada socialista Joana Barceló destaca la paradoxa del PP, que ara valora positivament les mateixes dades que el PP qualificava com a catastròfiques durant la campanya electoral de 2011.Malgrat la tendència a l'alça de les xifres d'aturats respecte el trimestre anterior, la situació laboral dels joves i dels majors de 45 anys a Balears empitjora.

37.500 famílies de Balears tenen a tots els seus membres actius a l'atur, segons les xifres oficials

Joana Barceló afirma que "les dades de l'EPA del segon trimestre d'enguany suposen una millora en l'ocupació i l'atur a la nostra comunitat". Però per la diputada socialista, aquesta millora només serveix per arribar a posar la situació del mercat laboral, en termes d'aturats, al nivell de les del segon trimestre de 2011: "ara hi ha 118.000 persones aturades segons l'EPA, mentre que al juliol de 2011 l'EPA marcava 116.700, i tot això a l'inici d'una temporada alta turística que es qualifica de molt bona".

No obstant la similitud de les xifres de 2011, quan era objecte de crítica per part del PP,  i les conegudes avui, hi ha cert elements que afegeixen preocupació a uns col·lectius molt específics sobre els quals es concentra la precarietat laboral. Així Barceló diu que "la situació dels joves i el col·lectiu d'aturats majors de 45 anys no millora i suposa dues preocupacions obligades pel Govern, i necessiten d'actuació urgent".

Així les xifres conegudes avui situen 18.500 joves menors de 25 anys com a aturats. Els ocupats són 23.600, 3.700 menys que fa un any, i 7.600 menys que en 2011. La taxa d'ocupació d'aquest col·lectiu queda en el 23% quan tres anys enrere era del 30%.

Una altra dada preocupant que es refereix a aquest col·lectiu indica que allò que creix a l'EPA són els joves inactius, fins els 57.400, una pujada que contrasta amb la xifra de joves que es troben cursant estudis, que davalla en 2.400 persones en el darrer any. Barceló conclou, a la llum de les dades que "la situació dels joves és cada cop més difícil a Balears".

En l'altre col·lectiu especialment afectat per la dinàmica del mercat laboral a Balears, el dels majors de 45 anys, la seva incidència creix, en concret en 1.000 aturats més en el darrer any, arribant fins els actuals 38.600 aturats. Un fet que està capitalitzat en concret "pels majors de 55 anys, la taxa d'atur dels quals ha passat del 14% de l'any passat al 18,6% actual", segons puntualitza Barceló.

L'atur de llarga durada és una altra de les diferències que s'albiren entre les xifres de 2011 i les actuals. Aleshores hi havia 11.900 persones que declaraven estar aturats d'un any enrere. Aquesta xifra ha passat a ser ara de 57.000 aturats, tot i que Barceló reconeix que la tendència "s'ha reduït des del darrer any".

L'especial dificultat del mercat laboral de Balears per a joves i majors de 45 anys s'acaba conjuminant per a dibuixar una creixent situació social "insostenible" en opinió de Joana Barceló: "ja són 37.500 les famílies de Balears que tenen tots els seus membres a l'atur". 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube