Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica la "mala dotació econòmica" del traspàs de la gestió del Llatzaret de Maó, que obligarà el Govern a afegir finançament propi cada any per al seu manteniment.

300714 Comissio Mixta Thomàs Armengol webl 2El Govern de les Illes Balears haurà d'afegir 600.000 € cada any per a mantenir la gestió del Llatzaret de Maó, el traspàs del qual s'ha produït formalment avui a la Comissió Mixta de Transferències Estat-CCAA, sense que s'hagi requerit el parer dels representants socialistes al respecte. La portaveu del Grup Parlamentari Socialista i membre de la Comissió, Francina Armengol ha assenyalat que la "mala negociació que ha fet el Govern –per a la dotació del traspàs del Llatzaret- farà que la seva gestió pengi damunt de l'esquena dels ciutadans de les Illes Balears"

El twitter personal del president Bauzá anuncià ahir horabaixa el traspàs de la gestió del Llatzaret de Maó, i ho va fer hores abans que els membres de la Comissió Mixta de Transferències, entre els quals es compten els portaveus socialistes del GPS Francina Armengol i Vicenç Thomàs, fossin convocats oficialment a la reunió que avui matí havia de decidir sobre la qüestió.

Les formes tampoc s'han respectat en el decurs de la Comissió Mixta, realitzada per videoconferència a tres bandes entre Palma, Maó i Madrid, i en la qual no s'ha permès arribar a votació dels seus membres i que s'ha saldat amb la recepció del Llatzaret per acord bilateral entre el Ministeri de Sanitat i el Govern de les Illes Balears. Armengol s'ha referit a la "precipitació i la urgència" amb què s'ha produït la convocatòria de la Comissió, d'un dia per una altre, i sense permetre obtenir la informació necessària sobre el traspàs que es negociava.

La portaveu socialista també ha expressat el seu "desacord per que la transferència es faci al Govern de les Illes Balears, quan hagués estat més lògic que el Ministeri l'hagués fet directament al Consell Insular de Menorca".

Però la gran mancança detectada en el tràmit del traspàs de les competències i la gestió del Llatzaret de Maó ha estat la seva dotació econòmica: "ens preocupa molt la valoració que el Ministeri de Sanitat ha fet del Llatzaret i del seu personal, en 454.000 €/any", ha dit Armengol. Una "mala dotació econòmica" fruit d'una "mala negociació del traspàs que ha fet el Govern de les Illes Balears, i que obligarà a dotar una quantitat addicional de 600.000 € anuals" segons es preveu en la Llei de Finançament dels Consells Insulars.

Armengol ha apuntat que en la pràctica serà el Consell de Menorca qui haurà d'avançar les quantitats necessàries pel funcionament del Llatzaret de Maó, a partir de l'entrada en vigor del conveni del traspàs, atès el deute que el Govern manté en el finançament històric de la institució insular menorquina. Així mateix la dotació bàsica de 454.000 € que els Pressupostos Generals de l'Estat consignaran anualment per al Llatzaret de Maó, no serà una aportació neta suplementària, sinó que s'haurà de restar de la quantitat que la CAIB destina al Fons de Suficiència Global, en virtut de l'actual sistema de finançament de les CCAA, que en el darrer exercici superà els 800 milions d'euros.

Una suma de condicionants que reforcen Armengol en la seva crítica cap a una gestió d'un traspàs que "penja a les esquenes de tots els ciutadans de Balears una transferència mal feta econòmicament parlant". La portaveu socialista també ha demanat que l'ús final del Llatzaret sigui "obert i Públic per a tots els ciutadans".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube