Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix la consellera d'Educació que expliqui al Parlament la destitució de Josep Vicent com a director musical de l'OSB i la contractació de Mielgo i Hattori com a substituts.

 

Lluís Maicas webEl diputat socialista Lluís Maicas ha presentat una bateria de preguntes amb sol·licitud de resposta oral, dirigides a la consellera Joana Maria Camps, en relació als fets que han culminat amb la "sectària" destitució del director de l'Orquestra Simfònica de Balears, Josep Vicent.El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Palma també ha anunciat iniciatives a Cort en referència a la destitució de Vicent, i l'actitud del gerent del Consorci.

El PSIB-PSOE ha preparat un seguit d'iniciatives al Parlament conduents a què els responsables polítics de la Orquestra Simfònica de Balears hagin d'explicar a tots els ciutadans quins han estat els condicionants que ha portat al Consorci que gestiona aquesta institució musical a acomiadar el seu antic director musical, Josep Vicent, i a substituir-lo per un tàndem format per Luís Mielgo i Joji Hattori.

Així el diputat socialista Lluís Maicas reclama a la consellera d'Educació Joana Maria Camps que respongui per les causes de la destitució de Vicent, per si "obeeix a causes professionals, o senzillament es tracta de la plasmació de l'erràtica política del gerent del Consorci". El PSIB-PSOE també demana Camps els motius per a l'elecció de Mielgo i Hattori com a nous directors, i si aquesta contractació està relacionada amb l'aparició d'un "possible patrocinador austríac". En aquest cas val la pena recordar que l'agent artístic d'Hattori és d'aquesta nacionalitat i ha estat a Àustria on aquest violinista i director d'orquestra japonès ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional.

El diputat socialista també ha demanat si la dedicació dels nous directors a l'OSB serà parcial o a temps complet, les condicions laborals i econòmiques dels seus contractes. En relació al gerent del Consorci de la OSB, Marcelino Minaya, Maicas demana Camps "per què ho l'han destituït o cessat, per haver acreditat la seva absoluta incompetència i insensibilitat social"; i finalment també requereix Camps a què respongui si "quatre directors de l'OSB en tres anys donen estabilitat l'OSB, o contràriament la mantenen en un estat d'inseguretat".

Aquesta bateria de preguntes parlamentàries tindrà continuïtat en el Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Palma. La portaveu socialista a Cort, Aina Calvo, ja ha manifestat la seva oposició a la destitució del director artístic de l'Orquestra Simfònica de Balears, una decisió "unilateral, autoritària i infundada". Calvo, ha considerat com a "incomprensible" la decisió "donat el perfil professional del director artístic i musical", només un any després de la seva contractació. Calvo ha criticat el que considera una "política erràtica en la gestió de l'Orquestra Simfònica" i ha expressat la seva "preocupació" pel seu futur.

Els socialistes, que des del primer moment han donat suport a l'Orquestra Simfònica i han lluitat per la seva supervivència, critiquen la gestió que està fent el Partit Popular de l'àmbit cultural en general, però sobretot, de la Simfònica. Fet que, segons Maicas, es veu en situacions com aquesta on "després de treure fora a una persona solvent professionalment i amb un compromís social, ara, com a substitut cerquen dòcils executors de les seves polítiques i les seves retallades".

Lluis Maicas ha recordat la figura de Josep Vicent, el director destituït, de qui ha dit que té "sensibilitat social a més de sensibilitat musical", una manera de ser que li ha costat el lloc de feina per la concepció "autoritària del PP d'entendre la política i les institucions".

Aquesta destitució és un capítol més de la difícil història de l'Orquestra Simfònica que "posa en perill el seu futur, rompent l'estabilitat necessària per afrontar els reptes més immediats de la formació". El diputat socialista ha lamentat que el Partit Popular prefereixi la "imposició" en lloc d'apostar pel diàleg per tractar de trobar una solució a un conflicte creat per la seva mala gestió de tot el món cultural.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube