Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta la opacitat amb què s'ha presentat el projecte d'ampliació del Club de Mar a Palma, i la "febre especulativa" sobre aquestes infraestructures nàutiques que ha generat la Llei de Ports del PP

Begoña Sánchez webLa regidora del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Palma, Begoña Sánchez ha lamentat "que un projecte com el de l'ampliació del Club de Mar s'hagi presentat a l'Autoritat Portuària amb el desconeixement dels partits de l'oposició", tenint en compte que es tracte d'una infraestructura de grans dimensions "que modifica la façana marítima de Palma i la condiciona fins 2021, per espai de tres legislatures".

El fet que els socialistes hagin conegut el projecte per el nou Club de Mar a través de les informacions periodístiques, fan que la valoració que se'n pugui fer hagi de ser "prudent". No obstant això, algunes de les xifres i de les magnituds conegudes ja es poden sotmetre a una primera avaluació. Per exemple el fet que "projectes d'aquesta importància en la relació ciutat-port no estiguin sotmesos al debat", i que per tant sigui la iniciativa privada la que comandi en processos que modifiquen profundament la fesomia de Ciutat, "en detriment dels criteris guiats per l'interès general i el bé comú", segons ha dit Sánchez. "Es demostra que els canvis efectuats pel PP a les normatives estatal i autonòmica han provocat una vertadera febre constructiva en contra del tarannà de la nostra ciutat".

En aquest referent, el portaveu adjunt del Grup Socialista al Parlament, Vicenç Thomàs ha volgut recordar que projectes com aquest per a l'ampliació del Club de Mar, o el ja conegut per al Club Nàutic del Molinar sorgeixen "a causa de les modificacions que el PP ha introduït a la legislació competent" en referència a la recentment renovada Llei de Ports.

Els socialistes ja van al·legar, amb motiu de la discussió del projecte de Llei de Ports, que el que de veritat perseguia el PP era facilitar als promotors privats els procediments de reforma, ampliació i construcció de Ports a Balears, minorant el control que les administracions locals, ajuntaments i consells, podien tenir. Un fet al qual se suma que "és a través d'aquests projectes d'ampliació com els concessionaris poden optar a la renovació de les seves concessions", ha recordat Thomàs que creu que la recuperació econòmica de la anunciada inversió privada de 60 milions d'euros per al nou Club de Mar no es pot pensar si no és en base a l'especulació urbanística dels edificis que s'hi planegen construir "i aquest és un dels errors que ens ha dut cap a la crisi econòmica que patim". A més Thomàs també ha recordat que la nova legislació estatal preveu que el 50% dels beneficis que s'obtinguin de l'explotació dels Ports s'han de destinar a les arques de l'Estat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube