Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: "Sembla que el PP ha fet comptes i vol conservar el màxim nombre possible de batlies; no és cap mecanisme de regeneració democràtica"

210814 Thomàs webLa proposta de reforma electoral per a l'elecció directa de batle als municipis que ha presentat el PP també ha estat objecte de rebuig per part del PSIB.

En paraules del portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, "aquest no és el moment per una reforma electoral, a nou mesos d'unes eleccions". El portaveu socialista no creu que aquesta anunciada reforma sigui "cap mecanisme de regeneració democràtica; sembla que el PP ha fet comptes i que cerca mantenir el màxim nombre de batlies".

Thomàs creu que el debat sobre la llei electoral és un tema sobre el qual "no estem tancats a parlar en el futur, hem de cercar que la proporcionalitat dels vots dels ciutadans tinguin el màxim de representativitat i que atorgui capacitat de governabilitat a les entitats locals", però en cap cas fer una reforma a tocar d'un procés electoral ni en solitari. "Un canvi d'una norma d'aquesta magnitud el més normal és que es faci amb consens, i no fent servir una majoria absoluta assolida fa tres anys", ha afirmat Thomàs en referència a la intenció expressada pel PP d'escometre la reforma en solitari sense comptar amb el consens de la resta de les forces polítiques de l'arc parlamentari espanyol, i ha afirmat que un debat d'aquest calat es podria encetar "quatre dies després de les eleccions".

Malgrat això, Thomàs ha recordat el "vodevil del PP d'Eivissa", en relació als afers que han dut a l'Ajuntament de Vila a tenir tres batlesses del PP en el que es porta de legislatura tot i comptar d'inici amb majoria absoluta de la formació al consistori, com una mostra de que l'estabilitat d'un govern municipal no depèn només de la dimensió de la majoria que li dóna suport.  

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube