Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta el Parlament a rebutjar el projecte alternatiu d'ampliació del Club Marítim del Molinar de Llevant a Palma.

Damià Borràs ple

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una Proposició no de Llei al Parlament per instar al Parlament a què rebutgi el projecte d'ampliació del Club Marítim del Molinar per ser "sobredimensionat i inadequat".

El PSIB-PSOE també demana que la Cambra insti l'Autoritat Portuària de Balears a comptar amb la participació ciutadana per a decidir sobre l'autorització de obres de millora i reforma dels ports de Balears sota la seva jurisdicció.

El GPS ha enregistrat al si del Parlament una iniciativa que té per objecte que les obres de reforma o ampliació dels ports nàutics que romanen sota jurisdicció de l'Autoritat Portuària de Balears puguin tenir un aval ciutadà i acord polític per ser aprovats. L'exemple palmari d'aquesta Proposició no de Llei socialista el demostra la mobilització social que s'ha generat al voltant dels projectes d'ampliació del Club Marítim del Molinar de Llevant, i del Club de Mar, a l'altra riba del litoral palmesà. En el primer dels dos casos, la resposta ciutadana articulada a l'entorn de la plataforma 'Al Molinar, port petit' ha fet sentir un fort rebuig als diferents projectes d'ampliació presentats per aquesta infraestructura de la Badia de Palma, reivindicació que ha estat recollida pel Grup Parlamentari Socialista.

En aquest mateix sentit, el diputat socialista Damià Borràs afirma que "és responsabilitat dels poders públics competents en la gestió dels ports el garantir la pervivència econòmica i la seguretat de les activitats que s'hi desenvolupen, però  també ho és vetllar per la justa dimensió de les instal·lacions portuàries".

Així, la proposta del GPS pretén que la Cambra Balear es posicioni en contra del projecte actual d'ampliació del Club Nàutic del Molinar , i que se'n presenti un de nou que compti amb el suport de la majoria dels veïns, més adequat a les característiques i al tarannà de la popular barriada marinera de Palma.

Aquest consens ciutadà hauria de ser la clau de volta per acordar la totalitat de projectes d'aquestes característiques a Balears, sigui quina sigui la administració que els gestioni. Damià Borràs sosté que "les responsabilitats polítiques no són només exigibles al Govern de les Illes Balears, sinó que també ho són al Ministeri de Foment i a l'Autoritat Portuària, que han de vetllar per l'interès general dels ciutadans i ciutadanes de les Illes".

Finalment la iniciativa del GPS també insta al Govern a què reclami a l'Autoritat Portuària de Balears que mantingui les polítiques de desenvolupament econòmic dels ports de la seva competència a Balears, però sempre tenint en compte el "màxim respecte mediambiental, paisatgístic i patrimonial" dels embarcadors de Balears, així com del manteniment dels "usos tradicionals, les activitats socials i esportives que s'hi desenvolupen".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube