Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte considera "insuficient" i "enganyosa" la dotació de TAC a l’Àrea de Salut de les Pitiüses

Pilar Costa FSEPilar Costa, diputada de PSOE-Pacte al Parlament, ha lamentat la "insuficient" dotació de TAC (aparell de tomografia axial computada) que tendrà l'Àrea de Salut de les Pitiüses, ja que només disposarà d'un únic aparell per a proves diagnòstiques al nou Hospital Can Misses.

"Els professionals consideren que a hi hauria d'haver, almenys, dos nous aparells TAC, però el Govern Balear només n'ha instal·lat un i no té previst cap més dotació", ha explicat Pilar Costa, d'acord amb la resposta que ha donat la Conselleria de Salut a la petició d'informació que havia presentat la diputada (vos adjuntam la resposta).

En la resposta, el Govern assegura que l'Àrea de Salut disposarà de "tres aparell de TAC", cosa que és "absolutament falsa, ja que hi inclouen l'aparell que ha d'aportar l'empresa adjudicatària de la Radioteràpia, que no tendrà finalitat diagnòstica i no està pactat amb la conselleria la seua utilització, i l'aparell de la Policlínica privada que hi ha a Eivissa, malgrat que actualment no està ni concertat". Segons Costa, "és increïble que el Govern digui que hi haurà tres màquines de TAC, quan en realitat en la seua resposta reconeixen que només n'hi haurà una per realitzar proves mèdiques i diagnòstiques a disposició dels professionals de la salut pública".

Pilar Costa demana el conseller de Salut, Martí Sansaloni, "que escolti els professionals de Can Misses, en comptes de donar una informació "enganyosa" respecte a la dotació de l'Àrea de Salut de les Pitiüses. Segons la diputada eivissenca, "a més de suportar les retallades, les privatitzacions i els retards en la posada en marxa, hem d'aguantar els seus enganys respecte a la realitat dels serveis que es posen en marxa".

La diputada de PSOE-Pacte denuncia que "el Partit Popular balear ha centrat en la sanitat, a més de l'educació, el seu paquet de retallades i de mesures per beneficiar el sector privat. A Eivissa, on tenien totes les esperances posades en un nou hospital i nous serveis, veim com no hi ha manera de posar en funcionament a ple rendiment les noves instal·lacions, com desapareixen nou serveis que estaven previstos, com neurologia, cirurgia vascular, la unitat de trastorns alimentaris o hemodinàmica, i com es privatitza per primera vegada en aquestes illes un servei mèdic, com és el de radioteràpia."

"El balanç del mandat del PP de Bauzá i de Vicent Serra en matèria de salut a Eivissa no podia ser més nefast", ha lamentat Pilar Costa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube