Imprimeix
PDF

El diputat Guillem García reclama al Govern Rajoy que doni resposta als problemes que pateixen els estudiants menorquins que cursen estudis fora de Balears a l’hora d’accedir a l’atenció sanitària

Guillem Garcia i VTurEl diputat per Menorca Guillem García Gasulla, junt amb els seus companys de Balears Pablo Martín i Sofía Hernanz, ha registrat una pregunta adreçada al Ministeri de Sanitat.

En ella, s'interessa pels problemes que pateixen els estudiants menorquins quan han de fer ús de la Sanitat pública en altres comunitats.

En l'argumentari d'aquesta pregunta García Gasulla posa l'exemple dels menorquins i menorquines que per raó dels seus estudis viuen a Catalunya durant el curs. Exposa com molts d'aquests estudiants sovint "es troben amb dificultats" a l'hora de rebre atenció sanitària, "tot i disposar de la preceptiva tarja sanitària, el cost d'expedició de la qual a Balears és de 10, 54€."

El diputat detalla com, si no estan empadronats a la comunitat on estudien, "pràcticament se'ls atén com si fossin persones sense permís de residència;" és a dir, només se'ls atén a urgències i si els cal una atenció d'un especialista, els hi passen la factura. S'ha de recordar que aquesta situació és fruit de la modificació de les condicions d'accés al Sistema Nacional de Salut que va dur a terme el Govern Rajoy l'agost de 2012. Aquesta modificació va trencar els principis d'una Sanitat pública i universal i -recuperant el model d'assegurat vigent des dels anys seixanta fins a l'aprovació de la Llei General de Sanitat de 1986- es va passar a un sistema per a assegurats i assegurades i de beneficència.

García Gasulla també exposa el fet que si els estudiats menorquins s'empadronen a la comunitat on realitzen els seus estudis "perden el descompte per a residents en el preu dels viatges, un fet que els discrimina respecte a d'altres estudiants que no han de viatjar per poder estudiar."

Davant d'aquesta situació el diputat per Menorca al Congrés pregunta al Ministeri de Sanitat "quines accions prendrà en el sentit d'assegurar, per mandat de la Constitució i de la Llei, una mateixa atenció sanitària en tot el territori nacional, a l'emparament de la targeta sanitària, única per a tota Espanya, sigui quina sigui la Comunitat autònoma que l'emeti."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube