Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: El PP no vol que Bauzá vingui al Parlament a parlar sobre Educació

011014 Thomàs junta portaveus webLa majoria del PP ha bloquejat la petició feta pel Grup Parlamentari Socialista per a propiciar la compareixença del president del Govern per a parlar dels darrers esdeveniments que afecten la conselleria d'Educació, el cessament de Juana Maria Camps, el nomenament de Núria Riera, i la situació creada arran de les sentències del TSJIB que anul·len el decret del TIL i l'ordre de desenvolupament.

José Ramón Bauzá Díaz no compareixerà al Parlament per a donar comptes de les decisions preses pel Govern a l'entorn de la conselleria d'Educació. La majoria del PP ha laminat la proposta que ha presentat el GPS, que en la seva petició considerava indicat que Bauzá pogués explicar clarament a tots els ciutadans quines són les circumstàncies que l'han empès a destituir l'anterior consellera d'Educació i Cultura, la seva substitució per l'anterior titular de la cartera autonòmica d'Administracions Públiques, i l'actitud que l'executiu que presideix ha de prendre davant de les sentències judicials que anul·len tot el corpus normatiu edificat pel PP, que dotava de contingut el Tractament Integral de Llengües a Balears. El portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs, creu indicada la presència de Bauzá per a donar resposta a tot el seguit de qüestions que ara tenallen la comunitat educativa i dificulten la posada en marxa dels projectes educatius a cadascun dels centres de les Illes: "Bauzá canvia les persones, però qui dicta les polítiques que es fan a Educació és ell mateix, i per això hem demanat que comparegui al Parlament". Una compareixença que no ha interessat al Grup Parlamentari Popular.

Cal investigar tot Son Espases de manera cronològica, públicament i sense vetar cap compareixent.

La Junta de Portaveus d'aquest dimecres també ha visat la presentació a la pròxima sessió plenària de dues propostes de creació de comissions d'investigació pels fets coneguts sobre el procés d'adjudicació de Son Espases, a proposta del GPS. Unes comissions que persegueixen fer una revisió "cronològica, de caràcter públic, i sense posar impediments a cap de les persones que siguin cridades a comparèixer", segons ha indicat Thomàs.

No obstant això, el portaveu adjunt socialista creu que "el PP té majoria al Parlament i l'usa en benefici propi", en referència a la petició que ha fet el grup que dóna suport al govern per a constituir la seva pròpia comissió d'investigació sobre Son Espases, amb la clara intenció de centrar el punt de mira en el pressupost modificat que fou aprovat sota gestió del Govern de Francesc Antich. "No tenim res a amagar", ha tornat a recordar Thomàs, qui a més ha afegit que "el PP disposa de tota la informació des del 2010, i no ha volgut obrir cap investigació –ni des del Govern ni al Parlament- fins ara, per encobrir la seva pròpia gestió i confondre a la població". Vicenç Thomàs ha volgut recordar que "ha estat una exdirigent del PP, i militant, qui ha confessat i s'ha autoinculpat un delicte en el procés d'adjudicació de Son Espases".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube